Πανελλαδικές: Δείτε τα θέματα που έπεσαν

Βατή η Bιολογία, στα Mαθηματικά δόθηκε πρόβλημα προς επίλυση - Ιστορία και Φυσικά τα άλλα δύο μαθήματα στα οποία εξετάστηκαν οι υποψήφιοι

Στα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής, Βιολογία, Ιστορία και Φυσική -όλα μαθήματα Γενικής Παιδείας- εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι των Πανελληνίων Εξετάσεων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το μάθημα της Βιολογίας δεν έκρυβε παγίδες και ήταν κατανοητό. Σε ό,τι αφορά στα Μαθηματικά, οι υποψήφιοι εξετάστηκαν ύστερα από χρόνια σε μαθηματικό πρόβλημα, όπως αποκαλείται στα σχολεία,  χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι δύσκολο. Στη σημερινή εξέταση πάντως Μαθηματικά και Βιολογία είναι τα δύο μαθήματα που επιλέγουν οι περισσότεροι υποψήφιοι για να εξετασθούν.

Θέματα Βιολογίας Γενικής Παιδείας
Θέματα Φυσικής Γενικής Παιδείας
Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής Γενικής Παιδείας
Θέματα Ιστορίας Γενικής Παιδείας

Οι εξετάσεις συνεχίστηκαν για δεύτερη ημέρα μετά το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, όπου οι υποψήφιοι κλήθηκαν να αναπτύξουν τις σκέψεις τους, γύρω από το δοκίμιο του Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου: «Ο σύγχρονος άνθρωπος», που αναφέρεται στον ανθρωπισμό. 

Χθες, Πέμπτη, οι πανελλαδικές άρχισαν με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας-Έκθεσης για τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων, που διεκδικούν μία θέση στα ΤΕΙ. Στο πλαίσιο της Εκθεσης, τους ζητήθηκε να προτείνουν τρόπους αντιμετώπισης της ενδοσχολικής βίας.

Οι απολυτήριες εξετάσεις για τα μαθήματα που εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας για τη Γ’ τάξη των ημερήσιων και τη Δ’ τάξη των εσπερινών Γενικών Λυκείων θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 13-6-2014 για όσους θα έχουν συμμετάσχει στις πανελλαδικές και θα διενεργηθούν με βάση το πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε Λύκειο χωριστά.

Οι απολυτήριες και πτυχιακές εξετάσεις ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α’ και Β’) σε επίπεδο σχολικής μονάδας θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 20-6-2014 και θα διενεργηθούν με βάση το πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε λύκειο χωριστά.

Οι τελευταίες οδηγίες του υπουργείου Παιδείας προς τους υποψήφιους:
 
– Να γνωρίζουν ακριβώς το εξεταστικό κέντρο στο οποίο εξετάζονται και να γνωρίζουν την ακριβή διεύθυνση, ώστε να είναι έγκαιρα παρόντες, για να μην χάσουν την εξέτασή τους.
 
– Να έχουν οπωσδήποτε μαζί τους το δελτίο εξεταζομένου που έχουν πάρει από το Λύκειό τους.
 
– Κατά την ώρα εξέτασης να ακολουθούν τις οδηγίες των εκπαιδευτικών, για να μην διαταράσσεται η εξεταστική διαδικασία.

 

Πηγή: protothema.gr