Υποκλίνονται στον Ζιάγκο

Με τα καλύτερα λόγια μίλησαν οι προπονητές 6 ομάδων της Α2 για τον Βαγγέλη Ζιάγκο.

Οι προπονητές 6 ομάδων της Α2 μίλησαν στην εφημερίδα «ΩΡΑ των Σπορ» για το λόγο που θεωρούν τον προπονητή της ΑΕΚ, Βαγγέλη Ζιάγκο ως τον κορυφαίο της χρονιάς που πέρασε στην Α2.

Αναλυτικά τα όσα είπαν:

Γιάννης Καστρίτης (ΣΕΦ Αρκαδικός):

«Το σημαντικότερο είναι το να διαχειριστείς μια τέτοια ομάδα με τόσο βαρύ όνομα, με πλήρες ρόστερ και με μεγάλες προσωπικότητες. Είναι σίγουρα πολύ δύσκολο. Αν συνυπολογίσουμε και την πίεση που υπήρχε στην ΑΕΚ για να ανέβει στην Α1, το έργο γινόταν δυσκολότερο, ειδικά σε ένα δύσκολο πρωτάθλημα, όπως είναι η Α2. Σίγουρα μέτρησε η εικόνα και η συνέπεια που παρουσίασε η ομάδα, καθώς επίσης το μπάσκετ που απέδωσε. Σίγουρα σε αυτό θα έπαιξε ρόλο όλο το τεχνικό επιτελείο, αφού φαντάζομαι ότι συνεργάζονται πολύ καλά μαζί. Για την Α1, νομίζω ότι είναι ο άνθρωπος που ανέλαβε την ΑΕΚ στα δύσκολα από την Β’ Εθνική και την ανέβασε δύο κατηγορίες μέσα σε δύο χρόνια. Μπορεί να ανταποκριθεί άψογα. Είναι νεαρός και τεχνοκράτης. Το αγαπάει το αντικείμενο του και ασχολείται πολύ. Καλό είναι να μπαίνουν καινούρια άτομα στον χώρο».

Γιώργος Κυρούδης (Ηρακλής):

«Αγωνιστικά η ΑΕΚ έδωσε τα διαπιστευτήρια της σε όλο το πρωτάθλημα και όχι μόνο ως μια ομάδα με πολύ δυνατό ρόστερ, αλλά και ως ένα πολύ καλοδουλεμένο σύνολο σε άμυνα και επίθεση. Ο κόουτς μπόρεσε και κράτησε τους στόχους και τον προσανατολισμό της ομάδας, όλη τη χρονιά, μέχρι την τελευταία αγωνιστική. Αυτό έχει αξία σε ένα πρωτάθλημα. Επίσης είχε αγωνιστικό πνεύμα. Συν τοις άλλοις είναι και ένας άνθρωπος που είναι πλέον 18 χρόνια στην ΑΕΚ και όταν έχεις δύο σερί ανόδους, με έναν μεγάλο σύλλογο, σίγουρα το αξίζεις. Είναι ένας άνθρωπος που έχει προσφέρει και οφείλουμε να του το αναγνωρίσουμε και εμείς από τον κλάδο μας. Εγώ δίνω μεγάλη σημασία σε αυτή την παράμετρο. Τα 18 χρόνια δεν είναι τυχαία στον σύλλογο. Όσο για την Α1, θεωρώ ότι ακόμα και με το σύνολο που είχε πέρυσι στην Α2, θα μπορούσε και φέτος ενδεχομένως με 2-3 ξένους να σταθεί στην Α1».

Δημήτρης Γκίμας (Φίλιππος Βέροιας):

«Πρώτον μου άρεσε ο τρόπος που προσέγγιζε η ΑΕΚ τα παιχνίδια μέσα από την άμυνα. Επίσης μου άρεσε και η επιθετική της πειθαρχία. Οι παίκτες δεν ξέφευγαν μέσα στο παιχνίδι. Η ΑΕΚ είχε πολύ καλούς παίκτες. Αυτούς τους πολύ καλούς παίκτες, ο κόουτς τους έκανε ομάδα, πράγμα που είναι το πιο δύσκολο για έναν προπονητή. Εγώ πιστεύω σε αυτή την φιλοσοφία. Είδα μια ομάδα ενωμένη, γύρω από τον προπονητή της. Έκρινα ότι για όλα αυτά, το άξιζε. Η ομάδα ήταν πολύ καλά προετοιμασμένη απέναντι σε κάθε αντίπαλο. Πρόκειται επίσης για εξαιρετικό χαρακτήρα που κερδίζει τους παίκτες. Αυτό που είδα ήταν μια ομάδα που ήταν ομάδα με όλη την σημασία της λέξης. Ήταν πολύ δύσκολο με την πίεση που υπάρχει στην ΑΕΚ και η επιτυχία πιστώνεται στον προπονητή. Ευχή μου είναι ο κόουτς να οδηγήσει την ΑΕΚ και στην Α1. Ως άνθρωπος του μπάσκετ θα χαιρόμουν ένας προπονητής τόσα χρόνια στην ΑΕΚ που δίκαια την ανεβάζει, να την οδηγήσει και στην Α1. Δε νομίζω ότι έχει να ζηλέψει κάτι από άλλους προπονητές».

Φώτης Τακιανός (ΟΦΗ):

«Είναι ένας προπονητής που ανέλαβε μια πολύ δύσκολη αποστολή. Όσο καλή και αν ήταν η ομάδα, υπήρχε πάντα η πίεση ότι έπρεπε να ανέβει από φέτος η ΑΕΚ. Την χειρίστηκε καλά την όλη διαδικασία. Στην διάρκεια του πρωταθλήματος κατά τη γνώμη μου η ΑΕΚ έπαιξε όπως έπρεπε. Εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τους έμπειρους παίκτες που είχε στο ρόστερ της. Το πιο σπουδαίο από όλα, είναι ότι πέτυχε τον στόχο της ανόδου. Σε τέτοιες περιπτώσεις, καλό είναι πάντα να συνεχίζουν οι προπονητές με τις ομάδες τους, ως επιβράβευση για τις επιτυχίες που πέτυχαν. Αυτό πρέπει να γίνεται γενικά».

Στάθης Καμαράκης (Ερμής Λαγκαδά):

«Τον ψήφισα γιατί είχε την ομάδα του, παντός καιρού. Ό,τι κόλπο και αν του κάναμε στους αγώνες, εμείς οι υπόλοιποι προπονητές, αντεπεξήλθε. Η ομάδα δούλευε ρολόι όλη την χρονιά. Έπαιζε πολύ ωραίο μπάσκετ. Έχω μεγάλη εμπειρία, αφού είμαι ο αρχαιότερος προπονητής στην κατηγορία και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι έκανε πολύ καλά την δουλειά του. Είναι δύσκολο να κάνεις σωστή διαχείριση υλικού, όταν έχεις μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό. Συνήθως παραπάνω από εννιά παίκτες δεν παίζουν σε μια τέτοια ομάδα, αλλά αυτός τα κατάφερε. Εννοείται ότι μέτρησε και η πρώτη θέση που πήρε με την ΑΕΚ».

Δημήτρης Αποσκίτης (Αγία Παρασκευή):

«Το βασικό είναι ότι πέτυχε τον στόχο του. Σε μια ομάδα με μεγάλη πίεση, κράτησε τις ισορροπίες. Έφερε τη βάρκα στον προορισμό της. Έδειξε καλό πρόσωπο. Ο Βαγγέλης είναι σοβαρό και μετρημένο παιδί, έχει γνώση του αντικειμένου. Το βασικό είναι ότι είναι οργανωτικός. Δεν μένει ικανοποιημένος με αυτό που κάνει. Μονίμως ασχολείται. Πλέον στην προπονητική αυτοί οι άνθρωποι προχωράνε. Έχει ανοίξει πολύ η πληροφόρηση. Τα παλαιότερα χρόνια ήταν πολύ δύσκολο να βρεις καινούρια πράγματα, αφού δεν υπήρχε το διαδίκτυο. Εγώ θεωρώ αυτονόητο ότι όλοι οι προπονητές που ανεβάζουν την ομάδα τους, θα πρέπει να συνεχίζουν και στη μεγαλύτερη κατηγορία. Όχι μόνο για τον Βαγγέλη, αλλά γενικά όλες οι ομάδες θα είναι λάθος να μη δώσουν την ευκαιρία στον προπονητή τους».