Φαβορί η Nova ενόψει Football League

Παίζει μπάλα ξανά στη Nova!

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «LiveSport», έχουν γίνει οι πρώτες επαφές της ΑΕΚ με τη «Forthnet» για να επεκτείνουν τη συνεργασία τους και τη νέα χρονιά.

Η τρέχον σύμβαση λήγει 20 ημέρες μετά την ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου (δηλαδή στα μέσα Ιουνίου) και με το γεγονός πως υπάρχει νομικό «κενό» μεταξύ της σύμβασης των ομάδων της FootballLeagueμε την τηλεόραση του OTE, αναζητείται από νομικούς η λύση έτσι ώστε να κλείσει άμεσα η συμφωνία.

Το νομικό κενό που υπάρχει αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι πριν από λίγες ημέρες στο Δ.Σ. της ΕΠΟ έγινε πρόταση να προστεθεί στο άρθρο 7 μία νέα παράγραφος η οποία θα λέει τα εξής:

«Να τεθεί ως πρόσθετη προϋπόθεση συμμετοχής σε πρωτάθλημα (για ομάδες που προβιβάζονται από την κατώτερη κατηγορία ή υποβιβάζονται από ανώτερη κατηγορία) η υποχρεωτική προσχώρηση σε εν ισχύ συμβάσεις κεντρικής διαχείρισης τηλεοπτικών δικαιωμάτων».

Αξίζει να σημειωθεί πως η σύμβαση της ΑΕΚ με τη «Forthnet» την αγωνιστική περίοδο 2013/2014 απέφερε στα ταμεία 1,2 εκατ. ευρώ πλην φόρων, ενώ στόχος για την επόμενη χρονιά είναι το ποσό να αγγίξει τα 2 εκατ. ευρώ.