Κύμα λασποβροχής

Κύμα αφρικανικής σκόνης και λασποβροχής, κυρίως στις νότιες περιοχές, θα διαδεχθεί τις βροχές και τις σποραδικές καταιγίδες που θα σημειωθούν την Κυριακή και τη Δευτέρα, πρωτίστως στο βόρειο τμήμα της χώρας.
Πιο συγκεκριμένα, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές, συνθέτουν το σκηνικό του καιρού την Κυριακή.

Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα ορεινά, στα δε ορεινά της Ηπείρου, στην ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο ανατολικό Αιγαίο τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για σήμερα, Κυριακή:

Αττική

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα με τοπικές βροχές και πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων στα βόρεια.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και προς το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή πρόσκαιροι όμβροι.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι και το απόγευμα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Δυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Στο βορειοανατολικό Αιγαίο νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Δυτικών διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κεφαλονιά

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανούς όμβρους και βελτίωση το απόγευμα.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Για τη Δευτέρα προβλέπονται νεφώσεις στα βόρεια οι οποίες γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν από τα νοτιοδυτικά και υπάρχει μικρή πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών καταιγίδων στα ορεινά. Όσο για τη θερμοκρασία, δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Τρίτη θα σημειωθούν νεφώσεις στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές, λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης, κυρίως στα νότια.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι άστατος και κατά περιόδους νεφελώδης με σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται στα νότια και από το απόγευμα στα δυτικά.