Ολυμπιακοί Αγώνες: Χωρίς μετάλλιο στην πρεμιέρα οι ΗΠΑ για πρώτη φορά μετά το 1972

Άλλοι αθλητές ήταν φαβορί και απέτυχαν, άλλοι συμμετείχαν ως αουτσάιντερ και δεν κατάφεραν να κάνουν την έκπληξη. Σε κάθε περίπτωση η ολυμπιακή ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών έμεινε δίχως μετάλλιο στην εναρκτήρια ημέρα των Αγώνων στο Τόκιο!

Η είδηση κρύβεται στο γεγονός πως ουδέποτε είχε επαναληφθεί κάτι τέτοιο από το 1972 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Μόναχο. Συνέβη δηλαδή ύστερα από 10 διοργανώσεις, εξαιρουμένης αυτής στη Μόσχα το 1980, την οποία οι ΗΠΑ είχαν μποϊκοτάρει για πολιτικούς σκοπούς.

Οι Αμερικανοί ήλπιζαν σε τουλάχιστον μια παρουσία στο βάθρο, καθώς στο αεροβόλο τουφέκι 10 μέτρων η 20χρονη Μέρι Τάκερ δεν επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και κατέληξε στην έκτη θέση. Αντίστοιχα θύμα μεγάλης έκπληξης έπεσε ο τοξοβόλος Μπρέιντι Έλισον, ως Νο1 του κόσμου, παρέα με τη συναθλήτριά του Μακένζι Μπράουν, οι οποίοι αποκλείστηκαν στον πρώτο γύρο του μεικτού. Ο Έλισον δήλωσε σοκαρισμένος από την έκβαση της προσπάθειας του ζευγαριού, καθώς δεν περίμενε μια τέτοια εξέλιξη.

Από ‘κει και πέρα, η αρσιβαρίστρια Τζούρνταν Ντελακρούζ έμεινε έβδομη στην κατηγορία των 49κ, χάνοντας τρεις φορές την προσπάθεια στα 108 κιλά του ζετέ, ο ποδηλάτης δρόμου Μπράντον ΜακΝάλτι έπεσε έκτος παρά το εξαιρετικό ξεκίνημα που είχε, ενώ οι ξιφομάχοι δεν πέρασαν τα εμπόδια της φάσης των 16.

Την τιμή της «αστερόεσσας» έμελλε να σώσουν τα ομαδικά σπορ, δίνοντας νίκες σε μπάσκετ, πόλο και σόφτμπολ.

Περισσότερα...

πηγή: sport24