Στον… αέρα ο 3ος τελικός του χάντμπολ

Την προσεχή Πέμπτη θα απολογηθεί η ΑΕΚ στον αθλητικό δικαστή για τα όσα συνέβησαν στον τρίτο τελικό της Α1 χάντμπολ.

Ο τρίτος τελικός της Α1 χάντμπολ δεν αναμένεται να γίνει πριν από τις 20 Ιουνίου.

Αυτό διότι, οι αγώνες της Εθνικής για τα προκριματικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος διακόπτουν προσωρινά το πρωτάθλημα.

Όσον αφορά το μέγεθος της τιμωρίας της Ένωσης για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο κλειστό του Πανελληνίου στην Κυψέλη την περασμένο εβδομάδα, αυτό θα αποφασισθεί από τον αθλητικό δικαστή.

Συγκεκριμένα, η ΑΕΚ θα περάσει την πόρτα του αθλητικού δικαστή στις 3 το μεσημέρι της Πέμπτης ώστε να δώσει τη δική της εκδοχή για τα όσα έγιναν την περασμένη Παρασκευή, όπου λίγο πριν από την έναρξη του τρίτου τελικού της Α1 χάντμπολ κόντρα στον Διομήδη Άργους, δυνάμεις των ΜΑΤ και φίλαθλοι μετέτρεψαν σε αρένα τον αγωνιστικό χώρο, με τους πρώτους να κάνουν χρήση χημικών, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των παρευρισκομένων.

Εδώ να σας θυμίσουμε τι είχαν γράψει οι διαιτητές στο φύλλο αγώνος για τα συμβάντα της Κυψέλης: «Πριν από την έναρξη του αγώνα κι ενώ οι δύο ομάδες και οι διαιτητές ήταν έτοιμοι να εισέλθουν στον αγωνιστικό χώρο, στην είσοδο του γηπέδου, διακρίναμε συμπλοκή μεταξύ των φιλάθλων της γηπεδούχου ομάδας ΑΕΚ και της αστυνομίας (ΜΑΤ). Έγινε χρήση δακρυγόνων από την αστυνομία και οι φίλαθλοι της ΑΕΚ άρχισαν να εκσφενδονίζουν πλαστικά καθίσματα και άλλα αντικείμενα εναντίον της αστυνομίας. Κατόπιν αστυνομικοί και φίλαθλοι εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο και έγινε γενική σύρραξη μεταξύ των αστυνομικών και των φιλάθλων της ΑΕΚ. Στα επεισόδια τραυματίστηκε ένας φίλαθλος της ΑΕΚ. Επειδή λόγω των δακρυγόνων η ατμόσφαιρα ήταν αφόρητη κα η κατάσταση επικίνδυνη, οι ομάδες και εμείς μαζί με τον παρατηρητή αποσυρθήκαμε στα αποδυτήρια. Στις διαβουλεύσεις που ακολούθησαν για την διεξαγωγή ή μη του αγώνα, ο πρόεδρος της ΟΧΕ κ.Χατζηιωάννου μας ανακοίνωσε ότι κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Ανδριανό, του δόθηκε εντολή να μην διεξαχθεί ο αγώνας. Ακολουθεί έκθεση».