Τα 90 χρόνια σε ένα… λογότυπο

Η ΑΕΚ ανακοίνωσε σήμερα την τελική της επιλογή, για το επετειακό λογότυπο των 90 ετών.

Στο τέλος Απριλίου, η ΑΕΚ είχε ζητήσει από τους φιλάθλους της ομάδας να σχεδιάσουν το επετειακό λογότυπο του συλλόγου, με αφορμή τη συμπλήρωση των 90 ετών από την ίδρυση του.
Η συμμετοχή του κόσμου ήταν μαζική και όπως ανακοίνωσε σήμερα επίσημα η Ένωση, η τελική επιλογή έγινε με μεγάλη δυσκολία, καθώς υπήρξαν πολλές ποιοτικές προτάσεις, δικαιώνοντας την ΑΕΚ για την επιλογή της, να αναθέσει τη συγκεκριμένη αποστολή στους «κιτρινόμαυρους» οπαδούς.
Το λογότυπο που προκρίθηκε ως η τελική επιλογή, κατάφερε να χωρέσει απλά όλα τα νοήματα και να συνδυάσει με έξυπνο τρόπο τον δικέφαλο με τον αριθμό των 90 χρόνων.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΑΕΚ, ανέφερε τα εξής:

«Το Τμήμα Ποδοσφαίρου της Α.Ε.Κ συγχαίρει και ευχαριστεί όλους όσοι συμμετείχαν στον διαγωνισμό για την ανάδειξη του επετειακού λογότυπου με αφορμή τα 90 χρόνια της ομάδας μας που έληξε την Πέμπτη 29 Μαΐου. 

Οι συμμετοχές των λογοτύπων στο διαγωνισμό έκαναν ιδιαίτερα δύσκολη την επιλογή λόγω του υψηλού επιπέδου των προτάσεων που υποβλήθηκαν έγκαιρα. Το πρώτο βραβείο κέρδισε ο κος Αντρέας Σαρακινιώτης, πιστός φίλαθλος της ομάδας μας.

Το λογότυπο απεικονίζει την ένωση του δικέφαλου αετού με τα 90 χρόνια ιστορίας που ‘κουβαλάει’ στο ταξίδι του από την Κωνσταντινούπολη μέχρι τη Νέα Φιλαδέλφεια».