Φήμες για κλείσιμο της Βουλής

Το ενδεχόμενο κλείσιμο της Βουλής, θα πάει λίγο πίσω την ψήφιση του νομοσχεδίου για το γήπεδο της ΑΕΚ.

Μια απρόσμενη εξέλιξη, ενδέχεται να πάει λίγο… πίσω την ΑΕΚ στο θέμα της ψήφισης του νομοσχεδίου από την ολομέλεια του κοινοβουλίου, σχετικά με το νέο γήπεδο. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με φήμες που κυκλοφόρησαν σήμερα από την ιστοσελίδα «iefimerida.gr», είναι πολύ πιθανό να κλείσει πρόωρα η Βουλή και να ανοίξει ύστερα από δύο εβδομάδες.

Συγκεκριμένα, στο ρεπορτάζ του iefimerida αναφέρονται τα εξής: «Μεγάλη φημολογία επικρατεί από το βράδυ της Τρίτης στους κοινοβουλευτικούς κύκλους πως την Τετάρτη θα κλείσει η Βουλή, μετά τις αποφάσεις για την άρση ασυλίας για τους Νίκο Μιχαλολιάκο, Χρήστο Παππά και Γιάννη Λαγό. Κυβερνητικές και κοινοβουλευτικές πηγές ανέφεραν στο iefimerida πως αύριο μετά την ολοκλήρωση της άρσης ασυλίας δεν υπάρχει κάποιο νομοσχέδιο ή ενέργειες που να χρειάζονται την Ολομέλεια της Βουλής, συνεπώς, αυτή θα κλείσει για να ανοίξουν μετά από δύο εβδομάδες τα θερινά τμήματα της Βουλής. Η απόφαση για το αν θα κλείσει ή όχι η Ολομέλεια της Βουλής ανήκει στην κυβέρνηση και κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει μόνο με προεδρικό διάταγμα. Το κλίμα που διαρρέεται είναι πως κατά πάσα πιθανότητα το κλείσιμο της Ολομέλειας θα γίνει αύριο, ενόψει και του επικείμενου ανασχηματισμού, ωστόσο, μένει να αποσαφηνιστεί το αν θα υπάρξουν αντιδράσεις από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ».
Το εν λόγω σενάριο αφορά φυσικά και την ΑΕΚ, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η επεξεργασία του νομοσχεδίου για την κατασκευή του γηπέδου της από την επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου. Σε περίπτωση πρόωρου κλεισίματος της Βουλής, το νομοσχέδιο θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί από το πρώτο θερινό τμήμα της Βουλής, που αν όντως ξεκινήσει τις εργασίες του σε δύο εβδομάδας, αυτό ίσως να σημαίνει λίγες μέρες καθυστέρηση. Βέβαια, θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε αν τα σενάρια θα επιβεβαιωθούν.