Δεν μας τα λέει καλά ο νέος δήμαρχος της Νέας Φιλαδέλφειας

Επιτίθεται στην κατασκευή του γηπέδου της «Αγιάς Σοφιάς» ο συνδυασμός του δημάρχου Άρη Βασιλόπουλου με ανύπαρκτες κατηγορίες που φανερώνουν ότι δεν θέλουν ο Δικέφαλος να επιστρέψει στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η Δύναμη Πολιτών, ο συνδυασμός δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ στη Νέα Φιλαδέλφεια με ηγέτη τον Άρη Βασιλόπουλο, που βγήκε πρώτη στην πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση εξέδωσε ανακοίνωση για το ψήφισμα που διεξήγαγε σχετικά με το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας (στο οποίο εντάσσεται το νέο γήπεδο της ΑΕΚ). Στην ανακοίνωση-καταγγελία κατά του νέου σπιτιού της ΑΕΚ υποστηρίζουν ότι τα σχέδια καταπατούν χώρο από το Άλσος, χωρίς βέβαια να δείχνουν ότι λαμβάνουν υπόψη τα σχέδια για ανάπλαση και συντήρηση του Άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας που έχει δημιουργήσει (χωρίς να είναι απαραίτητο) η διοίκηση της ΑΕΚ, καθώς και τις δεσμεύσεις της για δενδροφύτευση μεγαλύτερης έκτασης από εκείνη που θα χρησιμοποιηθεί αναγκαστικά από το Άλσος για την ασφαλή αποχώρηση του κόσμου. Δεν μπορεί ένα κόμμα που θέλει να κυβερνήσει την χώρα να ανακοινώνει άλλα, οι βουλευτές του άλλα, οι δήμαρχοί του να λένε άλλα και οι δημοτικοί συνδυασμοί του κόμματος να αποφασίζουν άλλα πράγματα. Παρακαλούμε τον ΣΥΡΙΖΑ να βγάλει άκρη με τις συνιστώσες του και να δώσει στους φιλάθλους της ΑΕΚ μία ξεκάθαρη απάντηση για την στάση που θα κρατήσει απέναντι στο νέο γήπεδο.

 

 Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Συνδημότες και συνδημότισσες,

Η ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ήταν και παραμένει ξεκάθαρη στις θέσεις τις αναφορικά με το ζήτημα του Άλσους.

Απόλυτη προστασία του Άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας, του δασικού και αναδασωτέου χαρακτήρα του, αξιοποιώντας κάθε δυνατό μέσο.

Η επιμονή της κυβέρνησης να εντάξει το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ ως άρθρο στο νέο ρυθμιστικό σχέδιο της Αθήνας είναι ενδεικτική των προθέσεων της.

Ο στόχος της δεν είναι κυρίως η ανέγερση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, αλλά να καταστήσει το Άλσος βορά σε μεγαλοεπιχειρηματικά συμφέροντα στα πλαίσια του γενικότερου ξεπουλήματος δασών και παραθαλάσσιων εκτάσεων της χώρας μας.

Πιο συγκεκριμένα με το νέο ρυθμιστικό σχέδιο:

  • Αίρει τον δασικό και αναδασωτέο χαρακτήρα του Άλσους
  • Παραδίδει το Άλσος σε ένα νέο φορέα αφαιρώντας το από τον Δήμο Φ-Χ και τον λαό της Πόλης μας.
  • Ανοίγει το δρόμο για την τσιμεντοποίηση του 5% (23,5 στρέμματα) του Άλσους.

Το απώτερο μέλλον του Άλσους με το νέο ρυθμιστικό, όπως άλλωστε φωτογραφίζεται εντός του, ακούει σε ένα όνομα, ΤΑΙΠΕΔ.

Η Δύναμη Πολιτών δηλώνει ξεκάθαρα ότι από 1/9/2014 που θα αναλάβει καθήκοντα ως νέα Δημοτική Αρχή της Πόλης και με την συγκρότηση του νέου δημοτικού συμβουλίου έχει όλη την καλή διάθεση να συνεργαστεί με την ΑΕΚ και να βρεθούν λύσεις ώστε πολύ σύντομα να εκπληρωθεί το όνειρο των φιλάθλων της ΑΕΚ, κάτι που αποτελεί και δικό μας στόχο.

Καλούμε την Κυβέρνηση έστω και την ύστατη στιγμή να σταματήσει τον εμπαιγμό και τα παιχνίδια στις πλάτες των φιλάθλων της ΑΕΚ.

Το Άλσος είναι υπόθεση όλων μας. Παίρνουμε την πρωτοβουλία κοινής σύσκεψης και κάνουμε όλες τις ενέργειες για να προκαλέσουμε όλες τις Παρατάξεις και τους νέους συνδυασμούς να πάρουν επίσημα ξεκάθαρη θέση για τις προβλέψεις του νέου Ρυθμιστικού Σχεδίου ώστε να ενημερωθεί συνολικά ο λαός της Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας.

Στον αγώνα της προστασίας του Άλσους αλλά και της ανέγερσης του νέου αθλητικού σταδίου ο λαός της Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας και η ΑΕΚ θα πρέπει να πορευτούν ως σύμμαχοι.

Η τεχνική του διαίρει και βασίλευε είναι γνωστή και δεν θα την ανεχτούμε. Απέναντι σε όσους επιβουλεύονται το Άλσος και προσπαθούν να δημιουργήσουν τεχνητή πόλωση και να δηλητηριάσουν τις ψυχές μας, εμείς τους απαντάμε καθαρά: Λαός ενωμένος. Ποτέ νικημένος.

To Γραφείο Τύπου της Δύναμης Πολιτών

3/6/2014