Κοσμίδης: “Πάντα υποστήριζα την ΑΕΚ”

Ο κορυφαίος Έλληνας γυμναστής, Λευτέρης Κοσμίδης, αποκάλυψε πως ήθελε να αγωνιστεί στην ΑΕΚ.

Αποτελεί τον κορυφαίο Έλληνα αθλητή, της ενόργανης γυμναστικής τα τελευταία χρόνια, καθώς στα 23 του χρόνια έχει κερδίσει δεκάδες μετάλλια σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις. Ο λόγος για τον Λευτέρη Κοσμίδη, που σε συνέντευξή του αποκάλυψε, πως είναι φίλος της ΑΕΚ και μάλιστα η επιθυμία του ήταν να ασχοληθεί επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο.
Τελικά –ευτυχώς- τον κέρδισε η γυμναστική, καθώς από τα 16 του χρόνια αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο και έγινε ο νεαρότερος Έλληνας αθλητής, που κατέκτησε ευρωπαϊκό μετάλλιο.
Μεταξύ άλλων, ο Κοσμίδης, ανέφερε:

Πως ξεκίνησε αυτή η σχέση – ζωής που έχεις δημιουργήσει με την ενόργανη;

«Νομίζω ότι υπήρχε στο αίμα μου από τη στιγμή που γεννήθηκα. Οι γονείς μου ήταν αθλητές ενόργανης γυμναστικής και στη συνέχεια προπονητές. Το ίδιο κι ο αδερφός μου, ο οποίος είναι δύο χρόνια μεγαλύτερος από μένα. Οπότε, δεν είχα άλλη επιλογή. Ενόργανη γυμναστική».

Αληθεύει ότι ήθελες να γίνεις ποδοσφαιριστής και μάλιστα της ΑΕΚ;

«Η αλήθεια είναι ότι πάντα υποστήριζα την ΑΕΚ. Υπήρχαν στιγμές που σκέφτηκα να ασχοληθώ με το ποδόσφαιρο, αλλά ευτυχώς, όπως αποδείχτηκε, έμεινα στην ενόργανη γυμναστική. Πάντως ποδόσφαιρο παίζω όποτε βρω ευκαιρία».

Το 2007 ήσουν 16 ετών, κι έγινες ο νεαρότερος Έλληνας, που κατέκτησε ευρωπαϊκό μετάλλιο σε επίπεδο ανδρών σε όλα τα αθλήματα. Επτά χρόνια μετά τα πράγματα εξελίχθηκαν όπως τα ήθελες;

«Εκείνη τη χρονιά θυμάμαι ήμουν αναπληρωματικός στην εθνική ομάδα. Επειδή τραυματίστηκε ο Βλάσης ο Μάρας έστειλαν εμένα για να καλύψουν τη θέση. Ο στόχος ήταν να αποκομίσω εμπειρίες. Ωστόσο από κει που δεν το περιμέναμε μπήκα στον τελικό, και πήρα εντέλει το χάλκινο μετάλλιο. Το πρόγραμμα που έκανα σ’ εκείνον τον αγώνα, είναι πλέον για μένα πολύ απλό. Όμως κάθε φορά που το παρακολουθώ ανατριχιάζω και μου φαίνεται το καλύτερο πρόγραμμα που έχω κάνει ποτέ στη ζωή μου. Από εκείνη τη χρονιά κι έπειτα, όλα έχουν πάει περίφημα και κάθε χρόνο έχω και νέες επιτυχίες».

Πριν από λίγες ημέρες ακόμα ένα μετάλλιο προστέθηκε στη συλλογή σου. Ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη Σόφια. Έχεις μετρήσει ποτέ τα μετάλλιά σου; Εγώ προσπάθησα να το κάνω για σένα αλλά δεν τα κατάφερα.

«Δεν έχω κάτσει να τα μετρήσω, αλλά μου είχαν πει πως μαζί με τα μετάλλια που είχα κατακτήσει στα Παγκόσμια Κύπελλα μέχρι πέρυσι, ήταν γύρω στα 23… Αυτά που θυμάμαι ξεκάθαρα είναι έξι Ευρωπαϊκά, ένα Παγκόσμιο και δύο Μεσογειακά».

Πηγή: woop.gr