Το Άλσος της εγκατάλειψης (ΦΩΤΟ)

Μοναδική ελπίδα για ανάκαμψη, η κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ.

Η εφημερίδα «Ώρα των Σπορ» βρέθηκε στο Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας παρουσιάζοντας την τραγική κατάσταση που επικρατεί.

Αναλυτικά το δημοσίευμα της εφημερίδες καθώς και φωτογραφίες από το πώς είναι τώρα το Άλσος:

«Πολλή κουβέντα γίνεται τελευταία για το Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας, με διάφορους «προστάτες» του να εμφανίζονται από το πουθενά και να ξεκινούν ολόκληρες. εκστρατείες για τη «διάσωσή» του, μιας και θα καταστραφεί, όπως λένε, με την κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ. Ισχυρισμοί που μόνο γέλιο μπορούν να προκαλέσουν, μιας και μονάχα με την κατασκευή της «Αγιάς-Σοφιάς» το Άλσος θα αποκτήσει και πάλι ζωή και θα αναγεννηθεί.

Άλλωστε το πρότζεκτ της ΑΕΚ για το γήπεδο που άμεσα θα ξεκινήσει να υλοποιείται προβλέπει και αυτό το κομμάτι, με την «Ένωση» να φροντίζει ώστε η όλη έκταση να γίνει ξανά ένας χώρος που θα χαίρονται και θα καμαρώνουν οι κάτοικοι και δεν θα βρίσκεται στην τραγική κατάσταση που έχει τώρα.

alsos1

Η «ΩΡΑ», μαζί με τον φωτογράφο Νίκο Βήχο βρέθηκε στο Άλσος και έκανε αυτοψία σε όλη την έκτασή του και σας παρουσιάζει μέσα σε πέντε σελίδες όλα όσα συναντήσαμε, τα οποία και ήταν απογοητευτικά. Το Άλσος είναι εγκαταλελειμμένο, σε τραγική κατάσταση και δεν θυμίζει σε τίποτα τον χώρο που πολλά χρόνια πριν, είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε. Σκουπίδια, μπάζα, εγκαταλελειμμένα σπίτια που μπορούν εύκολα να γίνουν εστίες συγκέντρωσης μικρών παιδιών ή άλλων κοινωνικών ομάδων, πολλά «φαλακρά» σημεία, όπου δεν υπάρχει ούτε… δέντρο, καθώς και πάρα πολλοί κορμοί, κομμένοι στη μέση.

ÐÁÑÊÏ ÍÅÁÓ ÖÉËÁÄÅËÖÅÉÁÓ *** ÙÑÁ ÃÉÁ ÓÐÏÑ ***

Τα απορριμματοφόρα που πρέπει να απομακρυνθούν οπωσδήποτε από την περιοχή προκαλούν απίστευτη δυσοσμία, η οποία «καλύπτει» σχεδόν όλο τον χώρο, ενώ εντύπωση προκαλεί πως έχουν δημιουργηθεί προφανώς τα τελευταία χρόνια γήπεδα τένις (!), τα οποία δεν χρησιμοποιούνται και είναι εντελώς παρατημένα!

ÐÁÑÊÏ ÍÅÁÓ ÖÉËÁÄÅËÖÅÉÁÓ *** ÙÑÁ ÃÉÁ ÓÐÏÑ ***

Τα δέντρα μοιάζουν «άρρωστα» και φαίνεται ότι έχουν πάρα πολύ καιρό να ποτιστούν, υπάρχουν σε πάρα πολλά σημεία του Άλσους τεράστιες εστίες με ξερά χόρτα, που φτάνουν ακόμα και τα 2 μέτρα και μπορούν εύκολα να «αρπάξουν» και να εκδηλωθεί μια πυρκαγιά, ενώ ο χώρος που χρησιμοποιείται για την φροντίδα άστεγων σκύλων, είναι τραγικός, καθώς μιλάμε ουσιαστικές για αποθήκες στις οποίες συναντά κάποιος ό,τι μπορεί να φανταστεί!

ÐÁÑÊÏ ÍÅÁÓ ÖÉËÁÄÅËÖÅÉÁÓ *** ÙÑÁ ÃÉÁ ÓÐÏÑ ***

Και μιλάμε πως όλα αυτά υπάρχουν εκεί μετά από εκλογές, όπου θεωρητικά θα έπρεπε να είχαν γίνει και κινήσεις για να. σουλουπωθεί κάπως η κατάσταση. Το Άλσος είναι αφημένο στο έλεος του Θεού και είναι ξεκάθαρο πως ο Δήμος δεν έχει τη δυνατότητα όχι μόνο να το αναγεννήσει, αλλά ούτε καν να το συντηρήσει. Όπως προείπαμε η ΑΕΚ και η «Αγιά-Σοφιά» αποτελούν τη μοναδική ελπίδα διάσωσής του και το όλο πρότζεκτ, που από στιγμή σε στιγμή θα ξεκινήσει να υλοποιείται, θα μπορέσει να δώσει στην μεγάλη έκταση την εικόνα που της αξίζει, με τη Νέα Φιλαδέλφεια να έχει ξανά ένα Άλσος για το οποίο θα καμαρώνει και που θα μπορούν να χαίρονται και να απολαμβάνουν οι κάτοικοι της πόλης, αλλά και άλλων περιοχών».