Οι πέντε καλύτερες στιγμές του τμήματος μπάσκετ

Διαβάστε τη νέα στήλη του AEKnea.gr, μέσα από την οποία σκιαγραφούνται οι πέντε καλύτερες στιγμές/παράγοντες της «Βασίλισσας», για την αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε.

Το AEKnea.gr εγκαινιάζει τη νέα στήλη Top-5.

Σε αυτή τη στήλη, θα σκιαγραφούνται οι πέντε καλύτερες αλλά και οι πέντε πιο αρνητικές στιγμές του κάθε «κιτρινόμαυρου» τμήματος, για την χρονιά που ολοκληρώθηκε.

Εμείς, αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε τη στήλη με το θετικό Top-5 του τμήματος καλαθοσφαίρισης.

Απολαύστε το!

5. Η πίστη της διοίκησης για την άνοδο

Στην τελευταία θέση του Top-5 βρίσκεται η διοίκηση του τμήματος μπάσκετ. Οι ιθύνοντες της Ένωσης, πίστεψαν εξαρχής ότι η φετινή ΑΕΚ, χωρίς δαπανηρές μεταγραφές, θα καταφέρει να κατακτήσει την πρώτη θέση στο βαθμολογικό πίνακα και κερδίσει την άνοδο στην Α1. Με τις κινήσεις του και με την συνεχή προώθηση του προϊόντος έφεραν μετά από αρκετά χρόνια τον κόσμο ξανά στο γήπεδο. Μπορεί η Ένωση φέτος, να μην αγωνίστηκε Ευρωλίγκα ούτε καν στα πλέι-οφ της πρώτης κατηγορίας, όμως η διοίκηση φρόντισε να μετάδοση τη σημαντικότητα της φετινής σαιζόν στους φίλους της ΑΕΚ, και να τους πείσει, πως… σπατάλες τέλος, από και μπρος, δουλειά, δουλειά, δουλειά.

4. Ο Βαγγέλης Ζιάγκος

Ο «μαέστρος» της ΑΕΚ των τελευταίων χρόνων. Ο άνθρωπος που κατάφερε να εκπληρώσει την επιθυμία του εκλιπόντα Γιώργου Αμερικάνου και να φέρει ξανά, έπειτα από τρία χρόνια, το Δικεφάλο στα μεγάλα σαλόνια. Ο προπονητής που ήξερε πως να πάρει το μάξιμουμ από τον κάθε καλαθοσφαιριστή. Εκείνος, που δικαιούται περισσότερο από οποιοδήποτε άλλον την επιτυχία της ανόδου στην Α1.

3. Η ψυχή των αθλητών

Οι «κιτρινόμαυροι» καλαθοσφαιριστές, ήταν εκείνοι που ουσιαστικά εκτέλεσαν με ακρίβεια τις εντολές του «στρατηγού» Ζιάγκου. Δεν ήταν μία μόνο η φορά όπου οι αθλητές της ΑΕΚ κατάφεραν να γυρίσουν ένα ματς φέτος ή όταν απειλήθηκαν σε αρκετά παιχνίδια, όπως με τον Ηρακλή και τον Φίλιππο Βέροιας, παρέμειναν ψύχραιμοι και στο τέλος κέρδισαν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

2. Η κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α2

Σίγουρα, στόχος δεν ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος, η οποία παρεμπίπτοντος δεν προσφέρει και τίποτα ιδιαίτερο στην τροπαιοθήκη της Ένωσης, αλλά η άνοδος στην πρώτη κατηγορία. Το γεγονός, ότι η φετινή εξαιρετική αγωνιστική παρουσία της ΑΕΚ, συνδυάστηκε και με την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α2, μόνο ως θετικό γεγονός πρέπει να εκληφθεί.

1. Η παρουσία του κόσμου στα φετινά ματς

Ποιος άλλος εκτός από τον «κιτρινόμαυρο» κόσμο θα μπορούσε να βρίσκεται στην πρώτη θέση του Top-5; Η φετινή παρουσία του Ενωσίτικου κοινού, σχεδόν σε όλα τα φετινά παιχνίδια, έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην επίτευξη του στόχου της ανόδου στην Α1. Οι φίλοι της ΑΕΚ, εμψύχωναν ασταμάτητα σε κάθε κλειστό τους καλαθοσφαιριστές του Δικέφαλου και τους έσπρωχναν στην νίκη. Κάλλιστα, τέτοια παρουσία φίλαθλου κόσμου δεν είχαν ούτε ομάδες στην πεντάδα της… πρώτης κατηγορίας! Και ποιο λοιπόν είναι το αποτέλεσμα αυτής της «κιτρινόμαυρης» λαίλαπας; Η ΑΕΚ όχι μόνο να προκριθεί στην Α1 αλλά να πραγματοποιήσει, ως πρωταθλήτρια της Α2!