Ο “Τίγρης” και το όνειρο της “Αγιάς Σοφιάς”

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης, έχει τη δύναμη και τον τρόπο να παρακάμψει όλα τα εμπόδια για την κατασκευή του νέου γηπέδου.

Έχουν περάσει έντεκα ολόκληρα χρόνια, από τότε που η ΑΕΚ αποχαιρέτησε το «σπίτι» της στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ήταν 11 Μαΐου του 2003, όταν η Ένωση έπαιξε το τελευταίο της ματς στο «Νίκος Γκούμας», σε μια επιβλητική νίκη με 4-0 απέναντι στον Άρη.

Από τότε έως σήμερα, η επιστροφή της ομάδας στο δικό της χώρο, αποτέλεσε βασική προτεραιότητα για το σύλλογο. Ο Ντέμης Νικολαΐδης, για τους δικούς του λόγους, θεωρούσε ότι η Νέα Φιλαδέλφεια δεν «χωρούσε» την ΑΕΚ και χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Οι επόμενες διοικήσεις δεν μπορούσαν να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις ενός τέτοιου εγχειρήματος, μέχρι τη στιγμή που τα… ηνία της ομάδας ανέλαβε εκ νεόυ ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Ο γνωστός επιχειρηματίας είχε πολλά χρόνια στο μυαλό του την προοπτική της «Αγιάς Σοφιάς» και η υλοποίηση του συγκεκριμένου σχεδίου, έχει εξελιχθεί σε αυτοσκοπό για το αφεντικό της Ένωσης. Τα εμπόδια ωστόσο παραμένουν πολλά.

Η Πολιτεία εδώ και χρόνια θεωρεί «πολυτέλεια» -επιλεκτικά βεβαίως- να παρέχει έστω και την ελάχιστη βοήθεια (όχι απαραίτητα οικονομική) στις ομάδες, για να φτιάξουν το δικό τους γήπεδο, φτάσαμε στο σημείο δύο από τις μεγαλύτερους συλλόγους της χώρας, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός, να παλεύουν όλα αυτά τα χρόνια κόντρα σε… Θεούς και δαίμονες, δίχως αποτέλεσμα.

Επί του προκειμένου, τις επόμενες μέρες θα ψηφιστεί από τη Βουλή το νομοσχέδιο που αφορά την ανέγερση του νέου γηπέδου και στην ΑΕΚ θεωρούν πως αυτό είναι το «κλειδί» για να μπει το σχέδιο στην τελική ευθεία.

Την ίδια ώρα, ο νέος δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας, Άρης Βασιλόπουλος, αντιστέκεται… σθεναρά, χωρίς ούτε εκείνος να γνωρίζει τι ακριβώς τον ενοχλεί. Τη μία μιλάει για το ύψος του γηπέδου και το πάρκινγκ και την άλλη για το θέμα του άλσους. Και βεβαίως κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τις πιθανές αντιδράσεις πολιτών και την προσφυγή στο ΣτΕ, για ένα έργο που είναι δεδομένο πως θα φέρει νέα πνοή στη Νέα Φιλαδέλφεια και που υπό φυσιολογικές συνθήκες, θα έπρεπε να έχει τη συναίνεση όλων.

Η ουσία είναι πως ο Δημήτρης Μελισσανίδης, θα κινήσει… γη και ουρανό για να παρακάμψει όλα τα εμπόδια που θα βρεθούν στο δρόμο της ΑΕΚ και έχει τη δύναμη και τον τρόπο να το πετύχει. Με ξεκάθαρο σχέδιο και με απόλυτο σεβασμό στους νόμους. Αν δεν γίνει και τώρα άλλωστε, πότε;