Παραμένει πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ο Κουβέλης

Την σύγκληση έκτακτου συνεδρίου τον Σεπτέμβριο αποφάσισε η Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ, ενώ ο Φώτης Κουβέλης το χαρακτήρισε συνέδριο, ενότητας κι όχι ξεκαθαρίσματος λογαριασμών, κλείνοντας τη συζήτηση στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Η Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ αποφάσισε ότι δεν τίθεται θέμα παραίτησης του Φώτη Κουβέλη και άλλωστε το έκτακτο συνέδριο του Σεπτεμβρίου θα έχει και καταστατικό χαρακτήρα και σε αυτό θα συζητηθούν τα πάντα.

Ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι πρώτιστη αναγκαιότητα είναι η κατοχύρωση του αυτόνομου ρόλου της ΔΗΜΑΡ και απάντησε στους υπαινιγμούς ότι θα αποχωρήσουν στελέχη της μειοψηφίας λέγοντας ότι η συλλογικότητα στη λειτουργία του κόμματος δεν μπορεί να είναι η απειλή αποχώρησης αντιθέτως αυτή απαιτεί την συνλειτουργία. «Δεν μπορούν να λειτουργούν τα κόμματα με την αλαζονεία της κάθε προσωπικής άποψης», είπε ο κ. Κουβέλης.

Επίσης ο Φώτης Κουβέλης πρότεινε νέα συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, στο τέλος Ιουνίου, για να διευθετηθεί το ζήτημα με τις παραιτήσεις των 6 μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής είτε με εκλογή αντικαταστατών τους είτε με εκλογή νέου οργάνου συνολικά.

“Πλημμέλημα η απουσία συλλογικής λειτουργίας του κόμματος”

Ο κ. Κουβέλης επανέλαβε ότι δεν ενδιαφέρεται για την Προεδρία της Δημοκρατίας και παραμένει ενεργός πολιτικός. Κι επισήμανε πως «όσοι το λένε τους νοιάζει η Κ.Ο της ΔΗΜΑΡ, το τι θα κάνουν οι 13 βουλευτές της».

«Δεν έκανε λάθη ο κόσμος εμείς κάναμε λάθη» πρόσθεσε εκφράζοντας την πεποίθηση ότι παρά το 1,23 % η ΔΗΜΑΡ μπορεί να σταθεί στα πόδια της αρκεί συντεταγμένα και συλλογικά να ξεπεράσει τις παθογένειές της.

Ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι δεν επέλεξε να αναζητήσει εσωτερικό εχθρό ως αιτία, για το αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα γιατί ανέφερε: «όταν έχεις 1,2% δεν έχει καμία σημασία. Η αναζήτηση εσωτερικού εχθρού λειτουργεί αποπροσανατολιστικά».

Ο κ. Κουβέλης αποδέχθηκε ότι ήταν πλημμέλημα κι όχι επιλογή η απουσία συλλογικής λειτουργίας του κόμματος ενώ υπερασπίστηκε την προσφορά και λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, -είναι καλή είπε- καθώς έχει κάνει σημαντική δουλειά μεγάλης σημασίας.

Σχετικά με την πολιτική της ΔΗΜΑΡ ο κ. Κουβέλης είπε «ότι η πρόταση για τη συγκρότηση μπλοκ προοδευτικών δυνάμεων δεν σημαίνει ότι πηγαίνουμε προς τον ΣΥΡΙΖΑ ή η αντίθετη άποψη προς την Κεντροαριστερά. Σημαίνει ότι θα έχουμε τις δικές μας προτάσεις».

Μίλησε για αυτόνομη πολιτική παρουσία της ΔΗΜΑΡ και παραδέχθηκε ότι όσο ήταν στη κυβέρνηση δεν κατάφερε να καταστήσει σαφές στον λαό τα προβλήματα που προέκυπταν και να τα αναδείξει.

Κατά τη διάρκεια των ψηφοφοριών δημιουργήθηκε ένταση για τον τρόπο διεξαγωγής της ψηφοφορίας και για τον χρόνο διεξαγωγής του συνεδρίου και επανελήφθη .

Πηγή: www.news247.gr