Παραμονή του Μανιάτη στο ΥΠΕΚΑ και σύντομα στη Βουλή το γήπεδο

Η παραμονή του Υπουργού Γιάννη Μανιάτη στο ΥΠΕΚΑ κρίνεται πολύ σημαντική για την «Αγιά Σοφιά», καθώς θα βοηθήσει σημαντικά στην επιτυχή ολοκλήρωση την διαδικασία ψήφισης του ρθμιστικού σχεδίου για την έκδοση της άδειας ανέγερσης του γηπέδου.

Στην ΑΕΚ δέχθηκαν με μεγάλη ικανοποίηση την είδηση διατήρησης του Γιάννη Μανιάτη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Ο Υπουργός είναι ο άνθρωπος με τον οποίο οι ιθύνοντες της Ένωσης και τα στελέχη της Δικέφαλος 1924 έχουν συνεργαστεί τους τελευταίους μήνες για την κατασκευή της «Αγιά Σοφιάς» και είναι σημαντική η παραμονή του στην θέση του, μερικές ημέρες πριν την ψήφισή του στη Βουλή.
Ο κ. Μανιάτης και οι συνεργάτες του είναι εκείνοι που (πάντα σε συνεννόηση με την ΑΕΚ) ετοίμασαν το νομοθετικό πλαίσιο που καθιστά εφικτή την κατασκευή του γηπέδου, το οποίο βρίσκεται (με την μορφή του νομοσχεδίου που έχει κατατεθεί στη Βουλή) στην φάση της τελικής επεξεργασίας και προ της συζήτησης και ψήφισης του. Ήταν λοιπόν κρίσιμο λόγω της γνώσης τους στα του νομοσχεδίου, αλλά και των απαιτήσεων του έργου, να είναι εκείνοι που θα χειριστούν μέχρι και το τελικό στάδιο την διαδικασία ψήφισής του.
Ως πολύ σημαντικό κρίνεται το γεγονός ότι ο Υπουργός ΠΕΚΑ και οι συνεργάτες του έχουν προχωρήσει αρκετά στις συναντήσεις που έχουν κάνει με τους ανθρώπους της ΑΕΚ την προεργασία που απαιτείται, ώστε να «τρέξει» γρήγορα η διαδικασία έκδοσης οικοδομικής άδειας αμέσως μόλις ψηφιστεί ο νόμος από την Βουλή, καθώς σε περίπτωση που άλλαζε χέρια το Υπουργείο θα ήταν πολύ πιθανό να υπήρχαν νέες καθυστερήσεις.