Τα δεδομένα για τους… ξένους στη Β΄ Εθνική

Έως τρεις μη κοινοτικούς ποδοσφαιριστές, μπορεί να έχει στο ρόστερ της η ΑΕΚ, τη νέα σεζόν.

Νέα δεδομένα διαμορφώνονται από τη νέα σεζόν για την ΑΕΚ, σε ότι αφορά τον αριθμό των ξένων και κοινοτικών ποδοσφαιριστών που μπορεί να έχει στο ρόστερ, αλλά και στην ενδεκάδα της.

Συγκεκριμένα, οι ομάδες υποχρεούνται να έχουν στην ενδεκάδα τους –σε όλη τη διάρκεια των αγώνων- έξι  Έλληνες παίκτες, ενώ οι μη κοινοτικοί δεν μπορούν να είναι περισσότεροι από τρεις. Από εκεί και πέρα δεν υπάρχει περιορισμός στο ρόστερ, σε ότι αφορά τους κοινοτικούς, αλλά ούτως ή άλλως το γεγονός πως πρέπει πάντα να αγωνίζονται έξι Έλληνες, δεν αφήνει περιθώρια για την παρουσία πολλών ξένων.

Αυτή τη στιγμή, η ΑΕΚ έχει στο ρόστερ της συνολικά έξι ξένους ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων οι τέσσερις είναι κοινοτικοί (Τσιρίλο, Κορδέρο, Μπρέσεβιτς, Ντακόλ –ιταλικό διαβατήριο), ενώ δύο λογίζονται ως ξένοι (Φαγιέ, Ζόριτς). Για τον Τσιρίλο ωστόσο, δεν είναι ακόμα δεδομένη η παραμονή του στην ομάδα, καθώς έχουν ήδη αποκτηθεί αρκετοί παίκτες για το κέντρο της άμυνας.

Αυτή την ώρα λοιπόν, η ΑΕΚ έχει το δικαίωμα να αποκτήσει έναν ακόμη μην κοινοτικό παίκτη, ενώ όπως προαναφέραμε δεν υπάρχει περιορισμός για μη κοινοτικούς. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις πάντως, δεν θα πραγματοποιηθούν πάνω από 2 ή 3 προσθήκες στο ρόστερ, το οποίο έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.