
Η ΑΕΚ σήμερα υποδέχθηκε τον Κόροιβο Αμαλιάδας στη Ζωφριά και σε περίπτωση νίκης θα «κλείδωνε» την επιστροφή της στη πρώτη κατηγορία.
Χωρίς τη συμπαράσταση του κόσμου της, η Ένωση δεν τα κατάφερε και γνώρισε την ήττα 67-60.
Σε κάθε περίπτωση η άνοδος στην Α1 δεν έχει χαθεί αφού εάν ο Δικέφαλος κερδίσει τα δύο από τα τέσσερα εναπομείναντα παιχνίδια, θα οριστικοποιήσει την επιστροφή του στα μεγάλα σαλόνια.
Η γηπεδούχος δεν ξεκίνησε καλά τον αγώνα, δίνοντας δικαίωμα στην ομάδα της Αμαλιάδας να πάρει μια σημαντική διαφορά (8-13). Στα μέσα της περιόδου η ΑΕΚ φάνηκε να συνέρχεται, μάζεψε την διαφορά (13-15) όμως νέα καλάθια των φιλοξενούμενων άνοιξαν ξανά τη «ψαλίδα» και το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε 18-22.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Ένωση προσπάθησε να μπει εκ νέου στο παιχνίδι χωρίς να τα καταφέρνει αφού οι παίχτες της ήταν αστοχούσαν στα περιφερειακά σουτ που επιχείρησαν. Ο Κόροιβος εκμεταλλεύτηκε πλήρως την αστοχία των γηπεδούχων και μπήκε στα αποδυτήρια προηγούμενος 31-24.
Καλή άμυνα και ορθές επιλογές στην επίθεση επέτρεψαν στην ΑΕΚ να βρεθεί στο -1 (33-34) και να πιστέψει στην ανατροπή του ματς. Παρ όλη την προσπάθεια της γηπεδούχου πάντως, οι φιλοξενούμενοι ήταν αποτελεσματικοί στο μακρινό σουτ και έκλεισαν το δεκάλεπτο στο +11 (55-44).
Η «Βασίλισσα» δεν κατάφερε να μειώσει τη διαφορά και να απειλήσει τον Κόροιβο με αποτέλεσμα να βρίσκεται συνέχεια πίσω στο σκορ (50-57). Μέχρι το τέλος του αγώνα το σκηνικό παρέμεινε ίδιο και η φιλοξενούμενος ομάδα πανηγύρισε το ροζ φύλλο στη κεκλεισμένων των θυρών Ζωφριά.
Παρά τη σημερινή ήττα, στη κορυφή του βαθμολογικού πίνακα συνεχίζει να βρίσκεται η ΑΕΚ με 41 βαθμούς και ακολουθείται κατά πόδας από τον Κόροιβο που έχει 40.
Η Ένωση αν κερδίσει τους δυο από τους τέσσερις αγώνες που απομένουν στο πρωτάθλημα θα επιστρέψει οριστικά στην Α1 έπειτα από τρεις σαιζόν.
Τα δεκάλεπτα: 18-22, 24-31, 44-55, 60-67.
AEK (Ζιάγκος): Παναγιωταράς, Παπαντωνάκος, Φαλέκας 4, Καράμπουλας 10, Πολυτάρχου 17 (2), Τσιότρας 4, Στούκας, Γκιζόγιαννης 8, Παπαδιονυσίου, Τσιάκος 2, Δέσπος 15 (1τρ., 10ρ).
ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΑΜ. (Νιπεργιάλης): Αρχιμανδρίτης, Νοέας 12 (3τρ., 11ρ.) Καρύδας 11 (3), Κακλαμάνος 20 (4), Χαρισμίδης, Γκιουλέκας, 9 (1), Λυμπάρης 4, Γαλιώτος 5 (11 ρ.), Θανόπουλος.