Η Ελλάδα κορυφαίος τουριστικός προορισμός Ευρώπης

Την Ελλάδα ως τον κορυφαίο τουριστικό προορισμό στην Ευρώπη για φέτος εκτιμούν οι συντάκτες του τουριστικού οδηγού Lonely Planet, δεδομένου ότι “η χώρα δείχνει έντονα σημάδια εξόδου από τα χρόνια της κρίσης, που είχαν σημαδευτεί από την πολιτική αστάθεια και τις διαδηλώσεις κατά της λιτότητας”, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε δημοσίευμα της εφημερίδας Daily Niews της Νέας Υόρκης.

Ειδικότερα, και βάσει του δημοσιεύματος, πέρυσι η Ελλάδα δέχθηκε 20 εκατομμύρια τουρίστες, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά φέτος.

Κατόπιν, και στη δεύτερη θέση της κατάταξης του Lonely Planet βρίσκεται η Σλοβενία, ενώ ακολουθούν Βρετανία, Ιταλία και Δανία.

Σημειώνεται ότι το Lonely Planet εκδίδει κάθε χρόνο ένα βιβλίο-κατάλογο με τους καλύτερους ταξιδιωτικούς προορισμούς της χρονιάς. Μάλιστα, στην τελευταία έκδοση επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι “η Ελλάδα είναι ιδανικός προορισμός, αφού λόγω της οικονομικής κρίσης οι τιμές έχουν πέσει αισθητά και οι Έλληνες καταβάλλουν προσπάθειες να ξανακερδίσουν τους τουρίστες”.

Την ίδια ώρα και τον τελευταίο καιρό, αρκετά αμερικανικά ΜΜΕ κάνουν αναφορές και αφιερώματα σε περιοχές και τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας.

Στο ίδιο θετικό κλίμα, ενδεικτικό ήταν και το δημοσίευμα του περιοδικού Forbes για τη Σαντορίνη, δίνοντας έμφαση στις δυνατότητες οινογευσίας κατά τη διαμονή των επισκεπτών στο νησί. Επίσης, η ιστοσελίδα Haffington Post έκανε αφιέρωμα, με πλούσιο φωτογραφικό ρεπορτάζ, για την περιοχή του Ολύμπου.

Πάντως, τουριστικές αναφορές για την χώρα μας έγιναν πρόσφατα και σε New York Times και Washington Post, υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα τη μοναδικότητα του ελληνικού χώρου.

Πηγή: Mega