Ξεκινά ο “πυρετός” του Μουντιάλ

Θα τραγουδήσει τελικά στην έναρξη η Τζένιφερ Λόπεζ - Διάγγελμα της Προέδρου Ρουσέφ: «Η Βραζιλία είναι έτοιμη εντός και εκτός των γηπέδων».

Παρά τα προβλήματα έως την τελευταία στιγμή, ιδίως την κοινωνική αναταραχή που μαίνεται στη Βραζιλία με επίκεντρο το Μουντιάλ και τα κολοσσιαία ποσά που διατέθηκαν για τη διοργάνωση την ίδια στιγμή που εκατοντάδες χιλιάδες, αν όχι εκατομμύρια, Βραζιλιάνοι αγωνιούν ακόμα και για την καθημερινή επιβίωσή τους, η κυβέρνηση της χώρας διαβεβαιώνει σε όλους τους τόνους πως το Παγκόσμιο Κύπελλο θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία.

Για του λόγου το αληθές ακόμα και η ίδια η Πρόεδρος της Βραζιλίας Dilma Rousseff προχώρησε σε διάγγελμα προς το λαό της χώρας, τονίζοντας πως η Βραζιλία είναι έτοιμη, εντός και εκτός γηπέδων για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Στην τηλεοπτική της εμφάνιση δήλωσε χαρακτηριστικά πως «οι απαισιόδοξοι ηττήθηκαν από την αποφασιστικότητα των ανθρώπων της Βραζιλίας».

Στη συνέχεια απέρριψε τις κατηγορίες περί σπατάλης, λέγοντας πως «το Μουντιάλ αναμένεται να αφήσει πίσω του σημαντική κληρονομιά για τη χώρα». Η κυρία Rousseff, υπεραμύνθηκε των 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων που κόστισε η προετοιμασία του τουρνουά στην κυβέρνηση. Αποκάλεσε ψευδές δίλημμα το: «Μουντιάλ ή Υγεία και Παιδεία». Υπογράμμισε πως το 2013 ο προϋπολογισμός της Υγείας και της Παιδείας ήταν κατά πολλές φορές μεγαλύτερος των επενδύσεων που έγιναν για τα γήπεδα και τις εγκαταστάσεις που θα χρησιμοποιηθούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

«Να είστε σίγουροι» είπε απευθυνόμενη στους πολίτες τις Βραζιλίας «πως για τους λογαριασμούς του τουρνουά έχουν κινητοποιηθεί όλοι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους, έτσι ώστε να μη χαθούν χρήματα των φορολογουμένων».

Υπό το φόβο απεργιακών κινητοποιήσεων η έναρξη του τουρνουά


Αυτή η δέσμευσή της πάντως δεν φαίνεται να πείθει τους εργαζόμενους που αντιδρούν στα ποσά που σπαταλήθηκαν για το Μουντιάλ αντί να δοθούν στους έχοντες ανάγκη. Εξ’ ου και η προκήρυξη νέας απεργίας στο μετρό, για την Πέμπτη και την Παρασκευή, απεργίες που αναμένεται να προκαλέσουν προβλήματα στην προσέλευση των θεατών στο πρώτο παιχνίδι στο Sao Paulo κι αν συνεχισθούν “απειλούν” ακόμα και τον τελικό στο Rio de Janeiro.

Ο επικεφαλής της τοπικής επιτροπής διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλου, Ricardo Trade, που έχει την ευθύνη διεξαγωγής του πρώτου ματς, δήλωσε στο BBC ότι αν και οι απεργίες θα αποτελέσουν «εφιάλτη» για τους οργανωτές, οι αρχές είναι έτοιμες και «το θέαμα θα μείνει στα όρια του αγωνιστικού χώρου».

Θα τραγουδήσει τελικά στην Τελετή Έναρξη η J.Lo


Θέαμα πάντως που αν μη τι άλλο θα απολαύσουν εγγυημένα οι θεατές του εναρκτήριου αγώνα του Μουντιάλ καθώς παρά τις περί του αντιθέτου ανακοινώσεις, τελικώς η Τζένιφερ Λόπεζ θα τραγουδήσει ζωντανά στην τελετή έναρξης! Μπορεί λοιπόν την περασμένη την Κυριακή η FIFA να είχε ανακοινώσει ότι η Λόπεζ, η οποία μετείχε στην ηχογράφηση του επίσημου τραγουδιού του Μουντιάλ με τίτλο «We Are One» μαζί με τον ράπερ Πίτμπουλ και τη Βραζιλιάνα τραγουδίστρια Κλαούντια Λέιτε, δεν μπορούσε να εκτελέσει μαζί με τους άλλους δυο καλλιτέχνες το συγκεκριμένο αφιερωμένο στο Μουντιάλ τραγούδι για λόγους «παραγωγής», όπως διατείνετο η ίδια, πλην όμως τα δεδομένα άλλαξαν τελευταία στιγμή.

 

Έτσι, με επίσημη ανακοίνωσή τους, το πρωί της Τετάρτης, 11 Ιουνίου, «η FIFA και η Οργανωτική Επιτροπή του Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν ότι θα έχουμε απαρτία των αστέρων στην εκτέλεση του επίσημου τραγουδιού We Are One αυτή την Πέμπτη».

Παρόμοια ανακοίνωση εξέδωσε και το επιτελείο της Λόπεζ σημειώνοντας ότι η προηγούμενη αναφορά για τη μη συμμετοχή της ήταν «πρόωρη».

«Η Τζένιφερ πάντα ήθελε να συμμετάσχει στην τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου» αναφέρει η ανακοίνωση. «Η Τζένιφερ δεν θα ήθελε να απογοητεύσει τους θαυμαστές της ή τους οπαδούς του ποδοσφαίρου. Θα είναι εκεί» συμπληρώνει η ανακοίνωση του εκπροσώπου της διάσημης ποπ τραγουδίστριας.

 

Πηγή: protothema