“Να κάνουμε περήφανους τους Έλληνες”

Αισιόδοξοι Γιώργος Τζαβέλλας και Κώστας Μανωλάς, ενόψει της πρεμιέρας του Μουντιάλ.

Η Εθνική είναι έτοιμη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να κάνει χαρούμενους όλους τους Έλληνες με την παρουσία της στο Παγκόσμιο Κύπελλο, όπως δήλωσαν οι Κώστας Μανωλάς και Γιώργος Τζαβέλλας στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν την Τετάρτη (11/6).

Τόσο ο αμυντικός του Ολυμπιακού, όσο και ο αριστερός μπακ του ΠΑΟΚ παρουσιάστηκαν αισιόδοξοι πως παρά την ποιότητα της Κολομβίας το ελληνικό συγκρότημα μπορεί να κερδίσει ή τουλάχιστον να μη χάσει.

Αναλυτικά, οι δύο διεθνείς ποδοσφαιριστές μίλησαν για:

-τη συμμετοχή τους στο Μουντιάλ:

Μανωλάς: «Νιώθω ευλογημένος που βρίσκομαι εδώ. Οι συνθήκες είναι πολύ διαφορετικές από την Ελλάδα, αλλά προετοιμαζόμαστε κατάλληλα. Θα παρουσιαστούμε έτοιμοι και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Η δουλειά μου ανταμείβεται. Δοξάζω τον Θεό που είμαι υγιής και μπορώ να παίζω το αγαπημένο μου άθλημα. Νιώθω ευλογία που έχω κάνει το χόμπι μου επάγγελμα. Θα συνεχίσω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στην Εθνική και στον Ολυμπιακό στον οποίο βρίσκομαι».

-την πρεμιέρα με την Κολομβία:

Τζαβέλλας: «Είμαστε δύο διαφορετικές ομάδες, αλλά μένουμε συγκεντρωμένοι στο δικό μας κομμάτι. Είναι στο χέρι μας να αντιμετωπίσουμε την Κολομβία. Θα είναι πολύ δύσκολο να μας βάλουν γκολ και πρόκειται να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να κερδίσουμε».

-τα ατού της Κολομβίας:

Μανωλάς: «Η Κολομβία έχει παίκτες κλάσης στην επίθεση αλλά κάθε Έλληνας έχει πολλές εμπειρίες από τα παιχνίδια που έχει παίξει στο παρελθόν και δεν πρέπει να φοβηθούμε, αλλά να μπούμε στο γήπεδο και να παίξουμε για τη νίκη. Αυτό πρέπει να προσπαθήσουμε να κάνουμε το Σάββατο».

Τζαβέλλας: «Υπάρχει μεγάλη ποιότητα στην επίθεση και πάνω σε αυτό το κομμάτι δουλεύουμε. Το παιχνίδι της Κολομβίας είναι λίγο άναρχο όταν δεν της βγαίνουν πράγματα στο παιχνίδι της και αν καταφέρουμε να τους εξουδετερώσουμε εκεί, θα τα πάμε καλά. Έχουμε δουλέψει πολύ καιρό πάνω σε αυτήν την επίθεση και πιστεύω πως θα φανούμε αντάξιοι. Ακόμη και να μην κερδίσουμε, νομίζω πως θα μπορέσουμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».

-τη σταθερή πορεία της Εθνικής:

Μανωλάς: «Το μέταλλο αυτής της ομάδας έχει χτιστεί εδώ και πολλά χρόνια. Από το 2004 ανεβήκαμε σκαλοπάτια. Οι μεγαλύτεροι μαθαίνουν σε εμάς και αυτό ελπίζουμε πως θα μπορέσουμε να κάνουμε κι εμείς τα επόμενα χρόνια. Είναι πολύ καλό που μας μαθαίνουν περισσότεροι λαοί. Η Ελλάδα μεγάλωσε και αυτό πρέπει να το αποδεχθούν τόσο εγχώρια, όσο και στο εξωτερικό».

Πηγή: Sport-FM