Μπείτε στο «Πρωτάθλημα AEKnea» στο Fantasy Football της FIFA!

Σε κάθε μεγάλη διοργάνωση, τα Fantasy Football αποτελούν την αγαπημένη ασχολία πολλών ποδοσφαιρόφιλων. Αρκετός κόσμος ασχολείται με την δημιουργία μίας … virtual 23άδας που επηρεάζεται βαθμολογικά από τα πραγματικά επιτεύγματα των ποδοσφαιριστών στους ζωντανούς αγώνες.

Πολλές φορές όμως, δεν υπάρχει ένα «πρωτάθλημα» για να συμμετάσχει κάποιος που έχει όρεξη να ασχοληθεί με την συγκεκριμένη υπηρεσία, παρακολουθώντας την βαθμολογία της ομάδας του σ’ ένα μοναχικό περιβάλλον και χωρίς την δυνατότητα της «άτυπης» κόντρας και σύγκρισης με άλλους φίλους που ασχολούνται με το Fantasy Football.

To AEKnea έφτιαξε ένα μικρό πρωταθληματάκι που απευθύνεται στους αναγνώστες της σελίδας που θέλουν να φτιάξουν μία Μουντιαλική ομάδα, αλλά μέχρι τώρα δεν μπορούσαν να βρουν ένα πρωτάθλημα για να συμμετέχουν. Επιλέξαμε το επίσημο Fantasy Football της FIFA που είναι εντελώς δωρεάν και αρκετά απλό σ’ ότι αφορά την εγγραφή και την δημιουργία της ομάδας. Την σελίδα μπορείτε να την επισκεφθείτε εδώ: http://en.mcdonalds.fantasy.fifa.com/

Οι κανόνες είναι απλοί: Η υπηρεσία σου δίνει ένα συγκεκριμένο «μπάτζετ» πάνω στο οποίο θα βασιστεί ουσιαστικά το ρόστερ της αρεσκείας σου. Με αυτόν τον τρόπο περιορίζεται κατά κάποιον τρόπο ο παίκτης στην δημιουργία μίας πανάκριβης ομάδας που θα αποτελείται μονάχα από τα μεγαλύτερα αστέρια και ουσιαστικά καλείται να βρει την απαραίτητη ισορροπία ανάμεσα σε «παικταράδες» και λιγότερο γνωστούς ποδοσφαιριστές.

Η ομάδα μαζεύει τους πόντους σύμφωνα με τα επιτεύγματα των ποδοσφαιριστών του στους πραγματικούς αγώνες! Για παράδειγμα, αν έχει επιλέξει κάποιος στο ρόστερ του τον Νειμάρ και εκείνος σκοράρει σήμερα απέναντι στην Κροατία, ο παίκτης παίρνει πέντε πόντους οι οποίοι κατοχυρώνονται στο διαδικτυακό ρόστερ του. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για τους αμυντικούς, π.χ. αν η Ελλάδα δεν δεχθεί γκολ απέναντι στην Κολομβία και ο παίκτης έχει επιλέξει στην άμυνα της ομάδας του ποδοσφαιριστές της Εθνικής, εκείνοι θα δώσουν πόντους στην virtual ομάδα του παίκτη. Ο κάθε παίκτης λοιπόν, δίνει πόντους στην virtual ομάδα του εκάστοτε παίκτη με στόχο να μαζέψει μία ιδιαίτερα υψηλή βαθμολογία στο τέλος του Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Στο link που ακολουθεί μπορείτε να δείτε ακριβώς όλους τους τρόπους με τους οποίους η ομάδα σας θα συγκεντρώνει πόντους, αλλά και γενικότερα τους κανόνες του Fantasy Football της FIFA: http://en.mcdonalds.fantasy.fifa.com/rules

Ουσιαστικά μιλάμε για μία διαδικτυακή υπηρεσία που επηρεάζεται από τα επιτεύγματα των ποδοσφαιριστών στην… πραγματική ζωή. Πρόκειται για ένα είδους στοιχηματικού παιχνιδιού χωρίς λεφτά και με μοναδικό στόχο να υπάρχει ένα έξτρα ενδιαφέρον και μία διασκεδαστική ασχολία παράλληλα με τους αγώνες του Μουντιάλ.

Εφόσον φτιάξετε τον λογαριασμό σας στην ιστοσελίδα της FIFA, θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την μηχανή αναζήτησης του site στο «My League» και να ψάξετε για το πρωτάθλημα του AEKnea. To όνομα του πρωταθλήματος είναι «Πρωτάθλημα AEKnea» και ο κωδικός «aekara21». Καλή διασκέδαση!