Ρόγκα: «Θα βοηθήσω τον Παναθηναϊκό να εκπληρώσει τους στόχους του»

Τι είπε η πρώην παίκτρια της ΑΕΚ για τη νέα σελίδα στη καριέρα της.

Η Πένυ Ρόγκα αποτελεί παρελθόν και τυπικά από την ΑΕΚ, αφού ήρθε σε συμφωνία με τον Παναθηναϊκό και έκανε τις πρώτες της δηλώσεις στην εφημερίδα «Η Πράσινη».

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Σχετικά με το πως ήρθε στον Παναθηναϊκό:

«Υπήρξε πρόταση από τον Παναθηναϊκό και πέρσι αλλά είχα έναν ακόμη χρόνο με την ΑΕΚ οπότε και δεν συνεργαστήκαμε. Φέτος για άλλη μια φορά με προσέγγισαν. Με ήθελαν στην ομάδα και μου το έδειξαν από την πρώτη στιγμή που μιλήσαμε. Έδειξαν πλήρη εμπιστοσύνη στις ικανότητες μου και αυτό με έκανε να νιώσω πολύ όμορφα».

Σχετικά με τους στόχους που θέλει να πετύχει αγωνιζόμενη με την πράσινη φανέλα, η νέα λίμπερο του Παναθηναϊκού εξήγησε:

«Κάθε αθλητής έχει όνειρα και στόχους και ειδικά όταν είσαι μέλος μιας μεγάλης ομάδας. Τους στόχους όμως δεν θα τους θέσω εγώ, αλλά όλη η ομάδα μαζί. Σε προσωπικό επίπεδο αυτό που θέλω είναι μια καλή σεζόν, με υγεία πάνω απ’ όλα και φυσικά να βοηθήσω στα μέγιστα την ομάδα μου να εκπληρώσει τους στόχους της, όποιοι και αν είναι αυτοί».

Όσον αφορά στο αν την αγχώνει να αγωνίζεται στην ίδια θέση, την οποία υπερασπιζόταν με τεράστια επιτυχία η Ξανθή Μυλωνά για αρκετά χρόνια, όταν η ομάδα βρισκόταν στην κορυφή της Ελλάδας, η 27χρονη λίμπερο τόνισε:

«Το γεγονός ότι αυτή την στιγμή καλούμαι να παίξω σε μια νευραλγική θέση που είναι βαρόμετρο σε κάθε ομάδα και πόσο μάλλον στον Παναθηναϊκό, όπου για μια δεκαετία ήταν η Ξανθή, με αγχώνει ευχάριστα και λειτουργεί ως ένα καλό κίνητρο για βελτίωση, γιατί ξέρω πως θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ για να υπερασπιστώ επάξια την θέση μου».

Για τον κόσμο της ομάδας τόνισε:

«Τέλος μιλώντας για τον κόσμο και τον ρόλο που παίζει για μια ομάδα. Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως ο ρόλος του είναι καταλυτικός και όλοι οι αθλητές τον θέλουν δίπλα τους».