Δεν ξεχνάει το πρωτάθλημα ο Χατζής

Ο κορυφαίος σκόρερ της ελληνικής Α1, Νίκος Χατζής αναφέρθηκε στις στιγμές που έζησε με τη φανέλα της ΑΕΚ.

Επίσης, π πολύπειρος γκαρντ αποκάλυψε στο περιοδικό Top Scorer πως προτίθεται να συνεχίσει να κάνει αυτό που αγαπά, να παίζει μπάσκετ, για τουλάχιστον ακόμη ένα χρόνο αναφερόμενος σε πολλά ακόμη ενδιαφέροντα ζητήματα.

Διαβάστε τα σημαντικότερα κομμάτια της συνέντευξης:

-Ποιο ήταν το σημαντικότερο καλάθι που έχεις σημειώσει;

«Σίγουρα είναι τα δύο τελευταία καλάθια που έβαλα ως παίκτης της ΑΕΚ το 2002 στον πέμπτο τελικό με τον Ολυμπιακό και τα οποία μας έδωσαν το προβάδισμα για την κατάκτηση του τίτλου έπειτα από 32 χρόνια. Επίσης σημαντικό ήταν και το καλάθι που πέτυχα στο ματς με τον Ίκαρο με το οποίο έσπασα το ρεκόρ».

-Ποια ήταν η μεγαλύτερη στιγμή της μέχρι τώρα καριέρας σου;

«Σίγουρα ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος με την ΑΕΚ το 2002. Η ομάδα κατόρθωσε να πάρει το πρωτάθλημα έπειτα από πολλά χρόνια. Το είχαμε κάνει πιο δύσκολο, αφού παρότι όλη τη χρονιά είχαμε παίξει ωραίο μπάσκετ και δικαιούμασταν το πρωτάθλημα, ηττηθήκαμε στον πρώτο τελικό στην έδρα μας ενώ χάσαμε και τον δεύτερο στο ΣΕΦ. Και όμως καταφέραμε να κάνουμε την ανατροπή και με τρεις νίκες να το κατακτήσουμε, κάτι που δεν έχει πετύχει κανείς άλλος ως τώρα».

-Έφτασες 38… Σε βαστάνε τα πόδια σου να συνεχίσεις να παίζεις;

«Ναι. Θέλω να συνεχίσω να παίζω μπάσκετ για ακόμη μια σεζόν. Βλέποντας την πορεία μου την τελευταία τριετία αντιλαμβάνεται κανείς πως έχω μια σταθερότητα. Στην ουσία είναι σχεδόν ίδιες χρονιές. Σε λιγότερους χρόνους να κάνω τα ίδια παιχνίδια και στατιστικά. Αυτό με κάνει να αισθάνομαι πως μπορώ να παίξω άλλη μια σεζόν».

-Όταν σταματήσεις να παίζεις μπάσκετ τι θα κάνεις;

«Το βέβαιο είναι πως θέλω να συνεχίσω να ασχολούμαι με το μπάσκετ. Πιστεύω πως μου ταιριάζει η προπονητική. Ήδη τα τελευταία χρόνια κάνω ατομικές προπονήσεις σε παιδιά προσπαθώντας να τους περάσω τις γνώσεις που έχω αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια. Ξέχωρα και ότι κανονίζω και ένα camp για φέτος το καλοκαίρι έχοντας κλείσει συνεργασία με δύο έμπειρους Σέρβους προπονητές. Θα κάνουμε για δύο εβδομάδες στο ΟΑΚΑ ένα εξειδικευμένο camp για ηλικίες 10-14 ετών. Η πρώτη εβδομάδα είναι 16-21 Ιουνίου και η δεύτερη από 23 έως28 Ιουνίου. Στην κάθε εβδομάδα θα συμμετάσχουν μόνο 50 παιδιά, γιατί θα έχουμε τέσσερις μπασκέτες και θέλουμε σε κάθε μπασκέτα να είναι μέχρι 10-12 παιδάκια. Δεν είναι ένα συνηθισμένο camp. Θέλουμε να τους μάθουμε πραγματάκια και να δουλέψουμε μαζί τους, δεδομένου πως και οι Σέρβοι προπονητές που επιλέξαμε έχουν ειδίκευση και μεγάλη εμπειρία από τις ακαδημίες».