“Δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν”

Βαγγέλης Μάντζιος και Αλέξανδρος Τζιόλης μίλησαν στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, ενόψει της πρεμιέρας της Εθνικής.

Για την έναρξη του Μουντιάλ αδημονούν οι παίκτες της Εθνικής μας ομάδας, οι οποίοι είναι έτοιμοι να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Οι Βαγγέλης Μόρας και Αλέξανδρος Τζιόλης, μίλησαν στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, τονίζοντας πως το μόνο που σκέφτονται είναι η νίκη στο ματς με την Κολομβίας. Αναλυτικά είπαν:

Σε τι κατάσταση βρίσκεστε δύο ημέρες πριν το πρώτο παιχνίδι;
Βαγγέλης Μόρας: Ψυχολογικά είμαστε καλά. Το περιμένουμε πως και πως αυτό το παιχνίδι. Θέλω να πιστεύω οτι είμαστε έτοιμοι. Περιμένουμε να περάσουν οι μέρες για να ξεκινήσει το τουρνουά Είναι οτι καλύτερο υπάρχει για έναν ποδοσφαιριστή και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό.

Αλέξανδρος Τζιόλης: Το περιμέναμε με ανυπομονησία και θα το δείξουμε το Σάββατο στο γήπεδο. Είμαστε χαρούμενοι που συμμετέχουμε σε αυτή τη γιορτή και θέλουμε να δείξουμε τον καλύτερό μας εαυτό.

Ποιες είναι οι διαφορές της ομάδας του 2010 και του 2014;
Αλέξανδρος Τζιόλης: Καταρχήν έχουμε άλλο προπονητή. Τώρα έχουμε κύριο Σάντος, ενώ τότε τον κύριο Ρεχάγκελ. Στις ομοιότητες μπορεί να βάλει κανείς οτι και οι δύο κλείνουν τον κύκλο τους στην Εθνική. Παράλληλα, οι μισοί ποδοσφαιριστές είναι περίπου οι ίδιοι. Σαν ομάδα έχουμε τα ίδια αγωνιστικά στοιχεία και αυτό θα το δείξουμε μέσα στο γήπεδο.

Βαγγέλης Μόρας: Συμφωνώ με τον Αλέξη. Διαφορά υπάρχει στον προπονητή. Πλέον όμως έχουμε περισσότερες εμπειρίες. Αυτό που απομένει, με αυτές τις εμπειρίες να αντιμετωπίσουμε τους αγώνες μίας τέτοιας διοργάνωσης. Ότι έχουμε περάσει αυτά τα χρόνια είναι υπέρ μας.

Τι περιμένετε ως ομάδας από την Κολομβία; Ποια θεωρείται τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία;
Βαγέλης Μόρας: Γνωρίζουμε οτι είναι γρήγορη ομάδα και της αρέσει το επιθετικό κομμάτι. Εμείς δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν. Πρέπει να κοιτάξουμε την δικιά μας πλευρά, το πάθος και την οργάνωση που πρέπει να δείξουμε. Να χαρούμε το ματς.

Δεν έχετε βγει καθόλου από το ξενοδοχείο. Έχετε συγκεντρωθεί μόνο στον πρώτο αγώνα και δεν έχετε δει την πόλη, δεν έχει γνωρίσει τον κόσμο…
Αλέξανδρος Τζιόλης: Οι πρώτες μέρες ήταν προσαρμογής. Έχει πέσει όλη μας η προσοχή στην ανάλυση του αντιπάλου και έτσι περνάμε τον χρόνο μας στο ξενοδοχείο.

Πως σας επηρεάζει η αλλαγή του καιρού, με την μεγάλη υγρασία; Η Κολομβία είναι συνηθισμένη σε τέτοιες καιρικές συνθήκες;
Βαγγέλης Μόρας: Σίγουρα η Κολομβία είναι πιο συνηθισμένη. Πρέπει να το ξεχάσουμε όμως. Σίγουρα δεν είναι εύκολο. Μόνο με την ψυχολογία πρέπει να τα καταφέρουμε. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε την υγρασία. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να έχουμε είναι πίστη και θέληση.

Αλέξανδρος Τζιόλης: Είναι σκληρό και δύσκολο. Σίγουρα θα πρέπει να ζήσουμε με αυτό. Έτσι θα παίξουμε. Και για τις δύο ομάδες το ίδιο, αν και οι Κολομβιανοί είναι συνηθισμένοι. Το αφήνουμε στην άκρη όμως, καθώς δεν μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε ως δικαιολογία.

Υπάρχει κάποιο επιθυμητό αποτέλεσμα για το Ιαπωνία-Ακτή Ελεφαντοστού;
Αλέξανδρος Τζιόλης: Να κερδίσουμε εμείς και να έρθει ισοπαλία το άλλο. Έχουμε δύσκολο παιχνίδι το Σάββατο και δεν έχουμε την δυνατότητα να σκεφτόμαστε το άλλο παιχνίδι του ομίλου.

Βαγγέλης Μόρας: Δεν το σκέφτομαι. Ας κερδίσουμε εμείς και το άλλο ας έρθει ότι θέλει. Μακάρι να κερδίσουμε εμείς.

Η Κολομβία είναι άκρως επιθετική ομάδα. Ο Τζαβέλλας μίλησε για το άναρχο παιχνίδι που κάνει… Θα μας δυσκολέψει αμυντικά ή μας βολεύει;
Βαγγέλης Μόρας: Συμφωνώ οτι είναι επιθετική και με ταχύτητα. Έχω εμπιστοσύνη στο δικό μας παιχνίδι, αν κάνουμε αυτά που έχουμε πει. Πρέπει να επικεντρωθούμε στο δικό μας κομμάτι για να πάρουμε το δικό μας αποτέλεσμα.

Αλέξανδρος Τζιόλης: Είναι πολύ καλή ομάδα. Με παίκτες ποιοτικούς. Πρέπει να κλείσουμε τις επιθέσεις τους και να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που θα έχουμε για να ψάξουμε το γκολ. Δεν πρέπει να κάνουμε κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Επειδή είναι ιδιαίτερος αντίπαλος οι αισθήσεις μας πρέπει να είναι στο 100%.

Πηγή: gazzeta.gr