Χήνας: «Η ΑΕΚ θα παίξει στην Α1»

Τις προσεχείς ημέρες θα ξεκινήσει η λειτουργία της νέας ΚΑΕ ΑΕΚ, τόνισε ο Γιώργος Χήνας.

Πεπεισμένος πως η ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα σε ότι αφορά τη συμμετοχή της στην Α1, εμφανίστηκε ο Γενικός Αρχηγός Γιώργος Χήνας, ο οποίος μίλησε σήμερα στο «ΑΡΤ TV».

Αναλυτικά όσα είπε ο Χήνας:

«Οι ρόλοι ήταν πολύ διακριτοί στο αγωνιστικό τμήμα, αλλά δυστυχώς αναγκαστήκαμε να κάνουμε κι άλλα πράγματα. Κυρίως προς τη διαχείριση των προσώπων και των δύσκολων καταστάσεων μέσα στη χρονιά για να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η προσπάθεια έγινε κυρίως διοικητικά από τους κύριους Αλεξίου και Κοτσάτο με τα γνωστά προβλήματα όλη τη χρονιά γιατί είχαν αναλάβει και το τμήμα της Ερασιτεχνικής και ήταν μεγάλος ο φόρτος και των εργασιών και των οικονομικών επιταγών. Θεωρώ ότι τα καταφέραμε καλά και ότι ήμασταν μία οικογένεια. Πάνω από όλα αυτό μετράει σε μία ομάδα. Υπήρξαν και αρνητικές στιγμές, αλλά τα καταφέραμε σε ικανοποιητικό βαθμό.  Δεν είναι καθόλου αρκετό. Μιλάμε για μία τελείως διαφορετική κατηγορία. Πολλαπλασιάζονται οι ευθύνες, οι απαιτήσεις του κόσμου και οι πρακτικές απαιτήσεις. Νομίζω ότι πρέπει να γίνει μία συνολικότερη οργάνωση σε όλα τα επίπεδα εκτός του αγωνιστικού τμήματος που έτσι κι αλλιώς θα γίνει. Πρέπει να στελεχωθεί η ΚΑΕ με καινούρια άτομα, τα οποία να τρέξουν, να δουλέψουν και να βγάλουν ένα καλό αποτέλεσμα.

Δεν είμαι νομικός, αλλά κάποια πράγματα τα γνωρίζω και μέσω του κυρίου Αλεξίου που χειρίζεται την κατάσταση. Δε θέλω να προβώ σε λεπτομέρειες. Μπορώ να σας πω ότι από την Κυριακή (15/6) και μετά θα αρχίσει ουσιαστικά η νέα ΚΑΕ. Θα προχωρήσει η διαδικασία. Δε θα υπάρξει πρόβλημα με τη συμμετοχή της ομάδας στην Α1. Κάποιες οφειλές αναφέρονται σε παλιές προεδρίες και άλλο ΑΦΜ και εμάς δε μας αφορά. Η ομάδα θα κατέβει κανονικά και θα παίξει στην Α1.  Αυτό θα καθοριστεί την Κυριακή για τον χρηματοδότη. Η Γ.Σ. δεν είναι μόνο για τη σύσταση και την έγκριση της νέας ΚΑΕ. Θα μάθουμε και τα ονόματα των ατόμων που ενδιαφέρονται και θα τα εξετάσουμε γιατί είναι μεγάλη ευθύνη και θέλουν να ξέρουμε ποιος θέλει να μπει σε αυτό το εγχείρημα».