Τραγωδία στη Βραζιλία

Περισσότεροι από 500.000 άνθρωποι σε τουλάχιστον 150 πόλεις της πολιτείας του Παρανά έχουν πληγεί από τις πλημμύρες και τις πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις που προκάλεσαν την υπερχείλιση του ποταμού Ιγκουάζου όπως μετέδωσε η ειδησεογραφική ιστοσελίδα Εστεντάο.

Η πρωτεύουσα της πολιτείας του Παρανά η πόλη Κουριτίμπα η οποία αναμένεται να φιλοξενήσει από τη Δευτέρα τέσσερα ποδοσφαιρικά παιχνίδια στο εν εξελίξει Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας δεν έχει επηρεαστεί από τις πλημμύρες. Ανησυχία επικρατεί εκτός από τη νότια Βραζιλία και στις γειτονικές χώρες, την Παραγουάη και την Αργεντινή καθώς η στάθμη των νερών του ποταμού Ιγκουάζου που ρέει και σε περιοχές των δύο κρατών έχει αυξηθεί επικίνδυνα. Στους 13 νεκρούς αυξήθηκε την Πέμπτη ο αριθμός των θυμάτων από τις φονικές πλημμύρες σε περιοχές της νότιας Βραζιλίας. Περισσότεροι από 500.000 άνθρωποι σε τουλάχιστον 150 πόλεις της πολιτείας του Παρανά έχουν πληγεί από τις πλημμύρες και τις πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις που προκάλεσαν την υπερχείλιση του ποταμού Ιγκουάζου όπως μετέδωσε η ειδησεογραφική ιστοσελίδα Εστεντάο.

Η πρωτεύουσα της πολιτείας του Παρανά η πόλη Κουριτίμπα η οποία αναμένεται να φιλοξενήσει από τη Δευτέρα τέσσερα ποδοσφαιρικά παιχνίδια στο εν εξελίξει Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας δεν έχει επηρεαστεί από τις πλημμύρες. Ανησυχία επικρατεί εκτός από τη νότια Βραζιλία και στις γειτονικές χώρες, την Παραγουάη και την Αργεντινή καθώς η στάθμη των νερών του ποταμού Ιγκουάζου που ρέει και σε περιοχές των δύο κρατών έχει αυξηθεί επικίνδυνα.

πηγή: tanea.gr