Θα παλέψουμε λέει ο Τοροσίδης

Ο 29χρονος αμυντικός δήλωσε στην εφημερίδα «Sportday» πως αν παρουσιαστούν όπως πρέπει μπορούν να τα καταφέρουν και να εκπληρώσουν τον αρχικό τους στόχο που δεν είναι άλλος από το να πλασαριστούν στις πρώτες δύο θέσεις του ομίλου.

Μεταξύ άλλων ο Βασίλης Τοροσίδης τόνισε στην εφημερίδα «Sportday»:

Είναι η τρίτη φορά που η Ελλάδα πάει στο Μουντιάλ και ο Σάντος σε ανύποπτο χρόνο είπε ότι μπορεί να είναι και η… φαρμακερή. Εννοώντας δηλαδή ότι στις προηγούμενες δύο δεν περάσαμε τον όμιλο και τώρα είναι ώρα να περάσουμε για πρώτη φορά στον επόμενο γύρο. Σε βρίσκει σύμφωνο;

«Καταρχάς πρέπει να πω ότι ο αρχικός ρεαλιστικός στόχος ήταν να πάμε στο Μουντιάλ. Ο στόχος αυτός επετεύχθη. Από κει και πέρα, η ομάδα είναι καλή, παίζουμε σωστά την τακτική μας, έχουμε συμπαγές σύνολο και ο επόμενος στόχος είναι να είμαστε μέσα στη δυάδα. Αν είμαστε αυτοί που πρέπει, μπορούμε να τα καταφέρουμε. Στα κρίσιμα ματς αυτή η ομάδα έχει δείξει ότι αντεπεξέρχεται. Το σίγουρο είναι ότι θα πολεμήσουμε και δεν θα πέσουμε αμαχητί».

Συμπληρώνονται φέτος δέκα χρόνια από τον άθλο της Πορτογαλίας και γενικά έχει έναν ιστορικό χαρακτήρα το κλείσιμο αυτής της δεκαετίας. Είναι έτοιμη η τωρινή ομάδα να γράψει ιστορία και στη Βραζιλία, βάζοντας κατά κάποιο τρόπο ένα κερασάκι στην τούρτα της χρυσής δεκαετίας με αυτό που δεν έχουμε ποτέ ξαναπετύχει, δηλαδή μια πρόκριση σε επόμενη φάση Μουντιάλ;

«Πράγματι υπάρχει η επέτειος των δέκα χρόνων από το μεγαλύτερο γεγονός, κατά την άποψή μου, σε ολόκληρο τον ελληνικό αθλητισμό. Χωρίς να θέλω να μειώσω τα ολυμπιακά μετάλλια και γενικά τις επιτυχίες άλλων αθλητών, το ποδόσφαιρο είναι ο βασιλιάς των σπορ και αυτό που συνέβη τότε είναι ίσως η μεγαλύτερη έκπληξη όλων των εποχών. Αν παίξουμε αυτό που μπορούμε, έχουμε τις δυνατότητες για την πρόκριση. Το σίγουρο είναι ότι εμείς θα είμαστε μάχιμοι όπως πάντα και θα τα δώσουμε όλα».

Για την Κολομβία. Πώς τη βλέπεις;

«Είναι μια πολύ καλή ομάδα με έμπειρους και ικανούς ποδοσφαιριστές. Είναι ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη, έκανε φοβερά προκριματικά, αλλά εμείς είμαστε σε καλή κατάσταση και θεωρώ ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε».

Για την η Ιαπωνία. Η γνώμη σου;

«Είναι μια ομάδα που έχει παίκτες σε πολύ καλές ομάδες, όπως ο Χόντα στη Μίλαν, ο Ναγκατόμο στην Ιντερ κ.λπ. Επομένως, έχουν εμπειρία, έχουν ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο υψηλό επίπεδο και χρειάζεται πολλή προσοχή όταν τους αντιμετωπίσουμε. Πρέπει να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι».

Για την Ακτή Ελεφαντοστού;

«Η Ακτή έχει πολύ σπουδαίους παίκτες. Ζερβίνιο, Ντρογκμπά, Τουρέ κ.ά. Είναι ποδοσφαιριστές παγκόσμιας κλάσης. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και στα τρία παιχνίδια».