«Υπάρχουν ανεγκέφαλοι και εγκληματικές προσωπικότητες στην αστυνομία»

Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Χρήστος Φωτόπουλος καταδίκασε την Παρασκευή, από την τηλεόραση του MEGA, την επίθεση από άνδρα των ΜΑΤ κατά των καθαριστριών.

Δήλωσε συγκεκριμένα: «Δυστυχώς υπάρχουν και αυτοί οι ανεγκέφαλοι, οι εγκληματικές φυσιογνωμίες. Έχουμε μετατρέψει συνανθρώπους μας σε φυτά και δεν έχει γίνει έρευνα».

Μιλώντας στην τηλεόραση του MEGA, σχολίασε επίσης τη φωτογραφία του αστυνομικού με τη σιδηρογροθιά στο χέρι, λέγοντας «τα έχω δει και με πεισμώνουν γιατί δεν έχουν αντιμετωπιστεί με τρόπο παραδειγματικό».
Ο κ. Φωτόπουλος, ζήτησε να δοθούν στη δημοσιότητα οι ΕΔΕ που έχουν γίνει στο παρελθόν για υποθέσεις αστυνομικής βίας, όπως σε βάρος του φωτορεπόρτερ Μάριου Λώλου ή του δημοσιογράφου Μανώλη Κυπραίου, αλλιώς «είμαστε εκτεθειμένοι».

Εξέφρασε επίσης την άποψη ότι τέτοια φαινόμενα, «δεν ανάγονται μέσα σε διαταγές» και τόνισε πως η πλειοψηφία των αστυνομικών, κάτω από αντίξοες συνθήκες μάχεται ενάντια στο έγκλημα.
Ο κ. Φωτόπουλος, είπε επίσης πως πρόσφατα αντιπροσωπεία της ομοσπονδίας επισκέφτηκε τις απολυμένες καθαρίστριες καθώς μεσολάβησαν και άλλα γεγονότα «βίαιων συμπεριφορών» ενώ τάχθηκαν και στο πλευρό τους στο αίτημα για επαναπρόσληψή τους.