Ο απαιτητικός Μελισσανίδης και ο… εθισμός με την επιτυχία

Ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ, λαμβάνει πάντα τις αποφάσεις του, δίχως να υπολογίζει το κόστος.

Η ξαφνική απομάκρυνση του Νίκου Λυμπερόπουλου από την ΑΕΚ, είναι αλήθεια ότι αιφνιδίασε πολλούς. Ο πρώην τεχνικός διευθυντής της Ένωσης, ήταν αυτός που είχε αναλάβει τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας και για την ερχόμενη σεζόν (μαζί με Δέλλα και Μπάγεβιτς) και κανείς δεν περίμενε το «διαζύγιο» στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Προφανώς, επρόκειτο για μια δύσκολη απόφαση, αλλά ο Δημήτρης Μελισσανίδης είναι άνθρωπος που έχοντας πάντα ως γνώμονα την επιτυχία, δεν υπολογίζει το κόστος των επιλογών του. Το έχει αποδείξει άλλωστε και στην πρότερη θητεία του ως αφεντικό της ΑΕΚ, αλλά και στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες.

Οι άνθρωποι του περιβάλλοντος του, λένε πως ανέκαθεν λειτουργούσε με αυτόν τον τρόπο. Έχει απαιτήσεις από τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζεται και όταν πρόκειται να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις, θέλει να έχει εκείνος πάντοτε τον τελευταίο λόγο.

Δεν είναι τυχαίο πως η αποχώρηση του Νίκου Λυμπερόπουλου, έγινε μία μέρα μετά το «ναυάγιο» της υπόθεσης Παπαδόπουλου για την ΑΕΚ. Δίχως αμφιβολία, το συγκεκριμένο γεγονός δεν ήταν η αιτία, αλλά η αφορμή για να επέλθει ο… χωρισμός. Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στην ομάδα, είχαν αντιληφθεί πως υπήρχε διαφορά φιλοσοφίας και σκέψης μεταξύ των δύο ανδρών και αυτό ήταν κάτι που δεν είχε περάσει απαρατήρητο από τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Ουδείς βέβαια μπορεί να αμφισβητήσει τον επαγγελματισμό και το ήθος του Νίκου Λυμπερόπουλου, καθώς επίσης και την μεγάλη προσφορά του στην ομάδα. Γι’ αυτό άλλωστε παραμένει αγαπητός τόσο από τους ανθρώπους της ΑΕΚ, όσο φυσικά και από τον κόσμο. Καλώς ή κακώς όμως, για τον Δημήτρη Μελισσανίδη μπροστά στην επίτευξη των στόχων της ομάδας, δεν χωρούν συναισθηματισμοί.