Ο ρόλος-κλειδί του Παππά στην «Αγιά Σοφιά»

Η συμμετοχή του Πέτρου Παππά, στο Δ.Σ. της Τράπεζας Πειραιώς, ενδέχεται να διευκολύνει τα σχέδια της ΑΕΚ.

Μέχρι το τέλος του μήνα αναμένουν στην ΑΕΚ να έχει «περάσει» από τη Βουλή το νομοσχέδιο για το γήπεδο της ομάδας, προκειμένου να εκδοθούν οι άδειες για την ανέγερση της «Αγιάς Σοφιάς».
Την προσεχή Τετάρτη (18/6) θα διεξαχθεί η πρώτη συνεδρίαση του Α’ θερινού τμήματος της Βουλής και τις επόμενες μέρες το θέμα θα μεταβεί στην ολομέλεια για την ψήφισή του.

Εφόσον εκδοθούν οι άδειες και δεν προκύψουν άλλα… εμπόδια, ο Δημήτρης Μελισσανίδης καλείται να λύσει και το ζήτημα της χρηματοδότησης, καθώς σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις το κόστος θα φτάσει τα 65-70 εκατ.ευρώ. Λαμβάνοντας βέβαια, ως απαραίτητη την προϋπόθεση ότι θα υλοποιηθεί η απόφαση της Περιφέρειας Αττικής για την χορήγηση των 20 εκατ.ευρώ.

Από εκεί και έπειτα, προφανώς θα συνεισφέρει οικονομικά και ο ίδιος, ενώ για το ίδιο έχουν ήδη δεσμευθεί οι Πόλυς Χατζηιωάνου και Πέτρος Παππάς. Ο τελευταίος μάλιστα, αναμένεται να έχει ρόλο-κλειδί στο συγκεκριμένο εγχείρημα.

Ο πρώην μεγαλομέτοχος της Ένωσης, από τον περασμένο Μάρτιο έχει θέση στο νέο Δ.Σ. της Τράπεζας Πειραιώς. Γεγονός που σημαίνει ότι εφόσον προκύψει ανάγκη για την χορήγηση κάποιου δανείου –μοιάζει σχεδόν βέβαιο το σενάριο- ο Πέτρος Παππάς μπορεί να «τρέξει» τις εξελίξεις και να εκταμιευτούν άμεσα τα χρήματα που θα χρειαστεί η ΑΕΚ. Εκτός των άλλων μάλιστα, ο ιδιοκτήτης της Πειραιώς Μιχάλης Σάλας, είναι προσωπικός φίλος του Δημήτρη Μελισσανίδη και θεωρείται δεδομένο ότι θα σταθεί αρωγός στα σχέδια της Ένωσης.