Μακρής: “Πρέπει να ληφθούν άμεσες αποφάσεις από τη διοίκηση της Ερασιτεχνικής”

Ο γενικός αρχηγός της AEK είπε πως χρειάζονται άμεσες αποφάσεις από τους υπεύθυνους της «Μάνας» ΑΕΚ

Στην συνέχεια του άρθρου θα μπορέσετε να διαβάσετε αναλυτικά την γραπτή δήλωση του Μάνου Μακρή, γενικού αρχηγού της Ένωσης, ο οποίος αναφέρεται στα πολύ σημαντικά θέματα και προβλήματα που απασχολούν αυτή την περίοδο αρκετά τμήματα της Ερασιτεχνικής, όπως για παράδειγμα το βόλεϊ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μάνου Μακρή:

«Στη Γενική Συνέλευση της Ερασιτεχνικής, που έγινε την Κυριακή (15/6), η ΑΕΚ γύρισε σελίδα στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ, καθώς δρομολογήθηκαν οι εξελίξεις για τη σύσταση της νέας ΠΑΕ και νέας ΚΑΕ. Δυστυχώς το «παρών» σε μια ακόμη συνέλευση έδωσε μικρός αριθμός μελών για το μέγεθος της ΑΕΚ. Σκέφτομαι, πως εάν ο σύλλογος μας είχε 10.000 μέλη, στα ταμεία της Ερασιτεχνικής θα έμπαιναν κάθε χρόνο 350.000 ευρώ μόνο από τις συνδρομές. Έτσι ούτε στη δυσάρεστη θέση που βρίσκεται σήμερα θα βρισκόταν, να έχει απλήρωτο το προσωπικό και τα μισθώματα των Γραφείων, και τα τμήματά της θα διέκρινε μεγαλύτερη οργάνωση και ανταγωνιστικότητα.

Δυστυχώς, τη σεζόν που τελείωσε, η νέα διοίκηση δεν υπολόγισε σωστά τα πράγματα. Από τη στιγμή που γνώριζε ότι δεν θα είχε έσοδα, ήταν πολυτέλεια να καταρτιστεί προϋπολογισμός 400.000 ευρώ για το χαντμπολ, 300.000 ευρώ για το βόλεϊ γυναικών και 200.000 για το βόλεϊ των ανδρών. Σε αυτή την περίπτωση ήταν προτιμότερο, κάνοντας και κάποιες μικρές περικοπές στα άλλα τμήματα, η διοίκηση να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της προς το προσωπικό, τον ιδιοκτήτη των Γραφείων και απέναντι στις ρυθμίσεις παλαιότερων οφειλών, δημιουργώντας έτσι τις προϋποθέσεις για οικονομική εξυγίανση.

Έτσι φτάσαμε στο σημείο, η Ερασιτεχνική να πρέπει τώρα να απαλλαγεί από το φορτίο ενός ακόμη επαγγελματικού τμήματος, του ΤΑΑ βόλεϊ, που είναι ένα τμήμα καθαρά επαγγελματικό, με συμβόλαια, ΙΚΑ, Εφορία κλπ, αφού βεβαίως πρώτα τακτοποιήσει μέσω ρυθμίσεων όλες τις οικονομικές υποχρεώσεις και αποφάσεις που εκκρεμούν εις βάρος της. Διότι αυτές ακολουθούν το τμήμα και βαραίνουν την Ερασιτεχνική, ανεξάρτητα αν η ομάδα συμμετέχει στην Α2, η στην Β΄ κατηγορία. Συνεπώς θα πρέπει να γίνει και στο βόλεϊ οικονομική εξυγίανση, όπως έγινε στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ.

Πέρσι κατεβλήθη μια τεράστια προσπάθεια για να σταθεί το βόλεϊ των ανδρών στα πόδια του και, παρά τα πολλά οικονομικά και οργανωτικά προβλήματα, κατάφερε να είναι ανταγωνιστικό σε αγωνιστικό επίπεδο και να βάλει τις βάσεις για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες τη νέα χρονιά. Η διοίκηση του ΤΑΑ έφερε έναν καλό προπονητή και έκανε πλάνο τέτοιο, ώστε με κάποιες μικρές προσθήκες να φτιάξει μια ομάδα, που θα είναι αντάξια του ονόματος του συλλόγου και των προσδοκιών του κόσμου.

Ήδη έγιναν κάποιες κινήσεις μεταγραφικές και οργανωτικές. Δεν μπορούμε όμως να πάμε παρακάτω αν πρώτα δεν τακτοποιηθούν οι παλαιές και περσινές οικονομικές εκκρεμότητες. Ο καιρός περνάει και τα ανοιχτά μέτωπα παραμένουν αρκετά. Σε λίγες μέρες θα πρέπει να κλείσουμε το ρόστερ, το τμήμα να πάρει αδειοδότηση, οι αθλητές να περάσουν ιατρικές εξετάσεις και βέβαια, να πάνε σε κάποιο κέντρο για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Με δυο λόγια, θα πρέπει να ληφθούν ΑΜΕΣΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ από τη διοίκηση της Ερασιτεχνικής. Είναι ανάγκη λοιπόν, να συγκληθεί ένα διοικητικό συμβούλιο, το οποίο θα διαλύσει το ομιχλώδες τοπίο γύρω από το μέλλον των τμημάτων και θα χαράξει μια ενιαία γραμμή σχετικά με το τι θέλει τη νέα σεζόν. Στο κομμάτι του προϋπολογισμού, ο σχεδιασμός καλό είναι να πραγματοποιηθεί με βάση τα υπάρχοντα χρήματα και όχι εκείνα που ΘΑ εξασφαλιστούν.

Όσον αφορά την οργάνωση των τμημάτων, κι εδώ θα πρέπει να υπάρχει συνολική αντιμετώπιση. Για παράδειγμα στο θέμα της στέγασης, γιατί η ΑΕΚ να έχει τόσες διαφορετικές έδρες; Το μπάσκετ στα Λιόσια, το βόλεϊ των ανδρών στη Γλυφάδα, των γυναικών πότε στον Ιωνικό, πότε στον Απόλλωνα, πότε στον Πανελλήνιο. Το χάντμπολ πότε στα Λιόσια, πότε στον Πανελλήνιο. Όλα αυτά είναι δαπάνες, ενώ και ο κόσμος δεν ξέρει που να πρωτοπάει…

Νομίζω ότι η διοίκηση της Ερασιτεχνικής, που έχει εκλεγεί με ορίζοντα τριετίας, οφείλει να σκύψει πάνω από το πρόβλημα και να βρει λύσεις, το συντομότερο δυνατόν και πάντα με γνώμονα το συμφέρον του σωματείου».