Φοιτητές απείλησαν με βασανιστήρια καθηγητή που δεν απεργεί!

Η διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και του ΕΜΠ έχει προκαλέσει νευρική κρίση σε φοιτητές και καθηγητές. Από τη μία πλευρά οι τελειόφοιτοι φοιτητές είναι στα κάγκελα, αφού είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος να χάσουν τις προθεσμίες για τη φοίτηση σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, καθώς οι διοικητικές υπηρεσίες των δύο ιδρυμάτων είναι έτοιμες να καταρρεύσουν.

Την ίδια ώρα το εξάμηνο βρίσκεται πλέον στον αέρα, καθώς δεν υπάρχει χρόνος αναπλήρωσης, μετά την τρίμηνη διακοπή το περασμένο φθινόπωρο, αφού οι διοικητικοί εμποδίζουν την πραγματοποίηση των μαθημάτων. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά έρχεται στο φως και ο προπηλακισμός του προέδρου του Τμήματος Φυσικής, Γεωργίου Τόμπρα, από ομάδα φοιτητών, επειδή όπως γράφει και η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αρνήθηκε να κλείσει το Τμήμα.

Ο κοσμήτορας Θετικών Επιστημών, Κωνσταντίνος Βαρώτσος ανέφερε για τα χθεσινά γεγονότα στο Φυσικό προς τον πρύτανη του ΕΚΠΑ Θεοδόσιο Πελεγρίνη: «Στον χώρο της Γραμματείας ο πρόεδρος του Τμήματος Γιώργος Τόμπρας δέχτηκε επίσκεψη ομάδας φοιτητών, μέλη κατά δήλωσή τους του Δ.Σ. των φοιτητών, με απαίτηση να συναινέσει στο κλείσιμο του Τμήματος, αύριο Πέμπτη. Στην άρνησή του, δέχτηκε αρχικά φραστική επίθεση, όπως και η παρευρισκόμενη επίκουρη καθηγήτρια Ν. Σαουλίδου, και στη συνέχεια και σωματική, με αλλεπάλληλες σπρωξιές, χτυπήματα και απειλές για την προσωπική του και οικογενειακή του ασφάλεια και συγκεκριμένα: «Θα βρω πού μένεις ρε και θα σε κάψω», «θα κάνουμε κατάληψη, θα σε κλείσουμε σε υπόγειο και θα σε βασανίσουμε ρε…» για τα οποία προτίθεται να κάνει μήνυση κατά αγνώστων».

Τα προβλήματα από την απεργία

Μερίδα διοικητικών υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα αποφάσισε να μην εργάζεται, ώστε να καταδειχθούν οι ανάγκες των ιδρυμάτων εάν απολυθούν διοικητικοί υπάλληλοι. Ωστόσο η απόφαση αυτή θα έχει σημαντικές επιπτώσεις σε σειρά διοικητικών πράξεων, όπως η καταχώριση των βαθμολογιών και η απονομή των πτυχίων με αποτέλεσμα να βρίσκονται στον αέρα οι τελειόφοιτοι που επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Παράλληλα, σε κίνδυνο μπαίνει και η ολοκλήρωση του εξαμήνου -άρα υπάρχει κίνδυνος για απώλειά του καθώς δεν υπάρχει χρόνος αναπλήρωσης μετά την τρίμηνη διακοπή το περασμένο φθινόπωρο, λόγω και τότε απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων αφού οι διοικητικοί εμποδίζουν την πραγματοποίηση των μαθημάτων.

Πηγή: iefimerida.gr