Μελισσανίδης: «Ταξίδι έντονα χαραγμένο στην μνήμη»

Ο Δημήτρης Μελλισανίδης μέσω του sport24.gr γράφει για την εμπειρία του στο Βελιγράδι.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης 15 χρόνια μετά την ιδέα η ΑΕΚ να ταξιδέψει στο βομβαρδισμένο Βελιγράδι προκειμένου παίξει η ενα φιλικό-ειρηνικό-αγώνα κόντρα στην Παρτίζαν με σκοπό να σταματήσει το ΝΑΤΟ τους βομβαρδισμούς στην Γιουγκοσλαβία γράφει στο sport24.gr και μας μεταφέρει τις εμπειρίες του.

Αναλυτικά:

«Συμπληρώνονται 15 χρόνια από την ημέρα που η ΑΕΚ έσπασε το εμπάργκο του πολέμου και απέδειξε στην πράξη ότι οι αγώνες αλληλεγγύης έξω από τους αγωνιστικούς χώρους είναι πιο σημαντικοί από αυτούς μέσα στα γήπεδα.

Το φιλικό με αντίπαλο την Παρτιζάν στο Βελιγράδι, εν μέσω βομβαρδισμών, έμεινε στην ιστορία του Συλλόγου μας ως ένα μεγάλο παράσημο υπερηφάνειας και διαφορετικότητας.

Δεν έχει σημασία ποιος ήταν ο εμπνευστής της αποστολής ΕΙΡΗΝΗΣ.

Είχα πει από την αρχή πως η συμμετοχή του καθενός ήταν εθελοντική αφού εν μέσω πολέμου δε θα μπορούσαν να δοθούν εγγυήσεις ασφάλειας σε κανέναν. Γι αυτό και δήλωσα ότι … ΠΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ

Μετά το τέλος του αγώνα, που δεν έληξε ποτέ, οι φωνές όλων ενώθηκαν και το μήνυμα γενναιότητας στάλθηκε σε όλο τον πλανήτη. Οι εφημερίδες εντός και εκτός Ελλάδας, έγραφαν για αρκετές ημέρες πολύ τιμητικά σχόλια για το γεγονός.

Το ταξίδι αυτό θα μείνει έντονα χαραγμένο στη μνήμη όσων το έζησαν από κοντά ενώ η 7η Απριλίου 1999 ως μια ημερομηνία – σταθμός στην ένδοξη 90 χρονη ιστορία της ΑΕΚ.

Μια ομάδα με περήφανες προσφυγικές ρίζες όπως η δική μας, επιβάλλεται να παράγει ήθος. Η ΑΕΚ στο εμπόλεμο Βελιγράδι το υπενθύμισε παγκοσμίως».

Δημήτρης Μελισσανίδης»