Απίστευτα δώρα στον διευθυντή της δημόσιας τηλεόρασης

Τις πληροφορίες που θέλουν το διευθυντή της δημόσιας τηλεόρασης της Νότιας Αφρικής να λαμβάνει πρόσφατα για δώρο μια νεαρή… σύζυγο (“πακέτο” με μια αγελάδα και ένα μοσχάρι…) διερευνούν οι αρχές της χώρας μετά από πιέσεις που άσκησαν πολλές οργανώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών!

Στο επίκεντρο του σκανδάλου βρίσκεται ο διευθυντής της δημόσιας τηλεόρασης Χλάουντι Μοτσόενενγκ. Μια εφημερίδα του Σοβέτο ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι οι φύλαρχοι, που θέλουν να προωθήσουν την κουλτούρα των φυλών τους στα μέσα ενημέρωσης, παρέταξαν δέκα νεαρές γυναίκες στο χωριό Τοχογιάντου, στην επαρχία του Λιμπόπο και κάλεσαν τον Μοτσόενενγκ να… διαλέξει. Η εφημερίδα δημοσίευσε και τη φωτογραφία της χαμογελαστής γυμνόστηθης “εκλεκτής” του, της Βανέσα Μουτσουάρι, μιας 22χρονης φοιτήτριας ανθρωπίνων πόρων, της οποίας οι γονείς φέρονται να συμφώνησαν ασμένως να δωριστεί… Δίπλα στο “ζευγάρι” διακρίνονται επίσης η αγελάδα και το μοσχάρι.

“Το έθιμο του να δωρίζονται γυναίκες, σαν να ήταν ζώα, συνιστά σοβαρή οπισθοχώρηση και προσβολή για τα 20 χρόνια δημοκρατικής προόδου και ελευθερίας, κυρίως όσον αφορά τη συμβολή των γυναικών”, δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Γυναικείων Θεμάτων Κενόσι Ματσέπα. Ο διευθυντής της τηλεόρασης μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο για την έρευνα σε βάρος του.

“Λάβαμε πολύ μεγάλο αριθμό καταγγελιών για αυτήν την υπόθεση και ξεκίνησε έρευνα εις βάθος”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Ισότητας των δύο φύλων, Τζάβου Μπαλόγι. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο η έρευνα θα διαρκέσει μερικές εβδομάδες.

Πηγή:skai.gr