Ο ΣΥΡΙΖΑ για τα γεγονότα της Ν. Φιλαδέλφειας

Ψήφισμα για τα όσα συνέβησαν στη Νέα Φιλαδέλφεια εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ πριν από λίγη ώρα.

Διαβάστε αναλυτικά το ψήφισμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στην συνέχεια του άρθρου:

«Η υποκινούμενη τρομοκρατία κατά των κινημάτων, των κατοίκων και της Αριστεράς δεν θα περάσει στη Ν. Φιλαδέλφεια – Ν. Χαλκηδόνα!. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει με τον πιο απερίφραστο τρόπο την οργανωμένη και υποκινούμενη απόπειρα τρομοκράτησης της Αριστεράς, των κατοίκων και των κινηματικών συλλογικοτήτων που εκδηλώνεται συστηματικά το τελευταίο διάστημα στο δήμο Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας.

Με αιχμή του δόρατος ομάδες κρούσης εμφανιζόμενων ως οπαδών της ΑΕΚ, επιχειρείται να επιβληθεί κατάσταση ‘κατοχής’ στη Ν. Φιλαδέλφεια – Ν. Χαλκηδόνα, με αντισυγκεντρώσεις, τραμπούκικες επιθέσεις για τη ματαίωση συγκεντρώσεων που οργανώνουν κινηματικές και πολιτικές συλλογικότητες, ευθείες απειλές κατά της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας αγωνιστών/στριών αλλά και συγγενικών τους προσώπων.

Η απόπειρα αυτή δημιουργίας ‘καθεστώτος’ απαγόρευσης της πολιτικής δραστηριότητας και της διακίνησης ιδεών, στο όνομα επιχειρηματικών συμφερόντων που ψευδεπίγραφα ταυτίζονται με τα “ιδανικά της ΑΕΚ”, που θυμίζει εποχές ‘Καρφίτσας’ και αντιγράφει ευθέως τις φασιστικές μεθόδους δράσης, δεν πρόκειται να περάσει! Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τις τραμπούκικες μεθόδους και όσους τις υποκινούν και δηλώνει ότι δεν θα επιτρέψει να εγκαθιδρυθεί καθεστώς τρόμου σε έναν δήμο με αγωνιστικές παραδόσεις και με πρόσφατα εκλεγμένη αριστερή δημοτική αρχή.

Καλεί όλα τα κόμματα και τους κοινωνικούς φορείς να δώσουν ενωμένοι τον αγώνα για την απόκρουση τέτοιων μεθόδων και πρακτικών. Καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει τις δικές της ευθύνες απέναντι σε τέτοιες πρακτικές. Δηλώνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι, όπως και στην προεκλογική περίοδο και μέχρι σήμερα, έτσι και από δω και πέρα, θα αγωνιστεί ενάντια στην απόπειρα επιχειρηματικών συμφερόντων να εξουσιάσουν άμεσα ή έμμεσα τους δήμους και να λεηλατήσουν τη δημόσια περιουσία και τους δημόσιους πόρους»