48.000 ευρώ πουλάνε τον κλεμμένο ιατρικό φάκελο του Σουμάχερ!

Στον Τύπο επιχειρείται να πωληθεί ο κλεμμένος ιατρικός φάκελος του πρώην άσου της Φόρμουλα 1 Μίχαελ Σουμάχερ.
Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Bild-Zeitung, ο «πωλητής» ζητεί 60.000 ελβετικά φράγκα (48.000 ευρώ) από τις εφημερίδες στις οποίες έχει προσφέρει το υλικό.

Την περασμένη εβδομάδα, το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ, όπου νοσηλεύθηκε επί εξάμηνο ο Μίχαελ Σουμάχερ, κατέθεσε μήνυση για την κλοπή του ιατρικού φακέλου του.

Η εκπρόσωπος του Σουμάχερ, η Σαμπίνε Κεμ, προειδοποίησε χθες σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ότι «η αγορά εγγράφων/δεδομένων, καθώς και η δημοσίευσή τους, είναι παράνομη».

«Τα στοιχεία του ιατρικού φακέλου είναι αυστηρά απόρρητα και δεν μπορούν να διατεθούν στο κοινό», αναφέρεται στην ανακοίνωση, στην οποία διατυπώνεται η προειδοποίηση ότι μήνυση θα κατατίθεται κάθε φορά που ένα μέσο ενημέρωσης θα δημοσιεύει το περιεχόμενο αυτών των εγγράφων.

«Εδώ και μερικές ημέρες, έγγραφα/δεδομένα που έχουν κλαπεί, ο κάτοχος των οποίων ισχυρίζεται ότι πρόκειται για τον ιατρικό φάκελο του Μίχαελ Σουμάχερ, προσφέρονται σε ορισμένους εκπροσώπους μέσων ενημέρωσης έναντι αντιτίμου. Δεν είμαστε σε θέση να κρίνουμε εάν τα έγγραφα είναι αυθεντικά. Αλλά το γεγονός είναι ότι τα έγγραφα είναι κλεμμένα. Η κλοπή έχει καταγγελθεί. Έχει γίνει προσφυγή στις αρμόδιες αρχές», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με πληροφορία που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική έκδοση του Dauphine Libere, οι Ελβετοί δικηγόροι του Μίχαελ Σουμάχερ έχουν καταθέσει επίσης μήνυση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η κλοπή αφορά τις δύο πρώτες σελίδες φακέλλου που περιέχει περί τις δέκα συνολικά σελίδες και διεξάγεται έρευνα για την εξακρίβωση του τρόπου με τον οποίο αφαιρέθηκαν.

B’ E Ι’ «πε» ”

Πηγή: naftemporiki.gr