Οι τζιχαντιστές εκτέλεσαν αυτόν που είχε «εκτελέσει» τον Σαντάμ Χουσεΐν

Οι τζιχαντιστές σουνίτες αντάρτες του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε φέρεται να απήγαγαν και να δολοφόνησαν τον δικαστή που είχε καταδικάσει σε θάνατο διά απαγχονισμού τον Σαντάμ Χουσεΐν το 2006.

Οι αντάρτες με ανακοίνωσή τους ισχυρίζονται πως πήραν εκδίκηση για τον απαγχονισμό του Ιρακινού δικτάτορα, σκοτώνοντας τον δικαστή που τον «εκτέλεσε», Ραούφ Αμπντούλ Ραχμάν.

Σημειώνεται ότι αν και ο θάνατός του δεν έχει επίσημα επιβεβαιωθεί από την ιρακινή κυβέρνηση, ωστόσο αξιωματούχοι δεν έχουν διαψεύσει τις αναφορές για αιχμαλωσία του την προηγούμενη εβδομάδα, ούτε και τις νέες πληροφορίες, περί εκτέλεσής του.

Σύμφωνα με τη βρετανική Daily Mail, ο Ραχμάν πιστεύεται ότι έπεσε στα χέρια των ισλαμιστών μαχητών στις 16 Ιουνίου και πως εκτελέστηκε δύο ημέρες αργότερα, στις 18 Ιουνίου.

Ο Ιορδανός βουλευτής Καλίλ Άτιεχ έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook: «Οι ιρακινοί επαναστάτες τον συνέλαβαν και τον καταδίκασαν σε θάνατο για την εκτέλεση του μάρτυρα Σαντάμ Χουσεΐν». Επίσης, ο Άτιεχ πρόσθεσε ότι ο δικαστής επεχείρησε να δραπετεύσει, από τη Βαγδάτη μεταμφιεσμένος σε χορευτή παραδοσιακών χορών.