Αλήθειες για το γήπεδο της ΑΕΚ

Ο τελευταίος Δημάρχος Χαλκηδόνας και νυν αντιδημάρχος Νέας Φιλαδέλφειας Μιχάλης Κουτσάκης, παίρνει θέση για το γήπεδο της ΑΕΚ.

Τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση, σε ότι αφορά το γήπεδο της ΑΕΚ και τα όσα προβλέπονται από το άρθρο 81 του νομοσχεδίου, θέτει ο τελευταίος Δημάρχος Χαλκηδόνας και νυν αντιδημάρχος Νέας Φιλαδέλφειας Μιχάλης Κουτσάκης, με σημερινό του άρθρο στην ιστοσελίδα «e-alithia.gr».
Ο κ.Κουτσάκης ξεκαθαρίζει πως πουθενά δεν γίνεται λόγος για παραχώρηση 22 στρεμμάτων στην ΑΕΚ και ότι όλα όσα υπάρχουν στο νόμο, έχουν ήδη εγκριθεί από το Δήμο. Όπως εξηγεί μάλιστα, το χθεσινό Δ.Σ. που συγκάλεσε ο κ.Βασιλόπουλος (και δεν έγινε ποτέ λόγω μη απαρτίας) ήταν άνευ ουσίας.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο:

«Υπήρξε ο τελευταίος δήμαρχος της Νέας Χαλκηδόνας, είναι επί δεκαετίες στα δημοτικά πράγματα της περιοχής μας και ξέρει τα θέματα όσο λίγοι. Ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Κουτσάκης έχει μια διαφορετική άποψη για το ματαιωθέν χθεσινό δημοτικό συμβούλιο Υποστηρίζει ότι δεν είχε καμία πρακτική σημασία κι επικαλείται ούτε λίγο ούτε πολύ, οκτώ λόγους:

1. Το υπό ψήφιση από τη Βουλή των Ελλήνων νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο είναι σε γνώση -ως πρωτοβουλία- όσων ενδιαφέρονται περίπου για τρία χρόνια. Κανείς αρμόδιος παράγων δεν εδέησε μέσα σε ΤΡΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ να κάνει μια σοβαρή, εμπεριστατωμένη τοποθέτηση σε σχέση με το γήπεδο της ΑΕΚ και τη φυσιογνωμία του Άλσους, τουλάχιστον ως προς τα ζητήματα στα οποία αναφέρεται το Ρυθμιστικό.

2. Στα αρθρα 81 και 82 του Ρυθμιστικού αναφέρεται η έκταση που χρειάζεται για την ΑΕΚ και για τις πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες. Τίποτε άλλο!

3. Στο άρθρο 81 αναφέρεται ρητά και κατηγορηματικά ότι απαγορεύονται μέσα στο Άλσος εμπορικά κέντρα, συνεδριακά κέντρα κλπ.

4. Πουθενά δεν αναφέρεται ότι πρέπει να παραχωρηθούν επιπλέον 22 στρέμματα του άλσους. Αυτό που λέει είναι ότι τα συνολικά στίσματα δεν μπορεί να υπερβαίνουν το 5%. Συνολικά κτίσματα σημαίνει ο Κένταυρος, το πρώην τσιπουράδικο και ό,τι άλλο κτίσμα υπάρχει σήμερα μέσα στο άλσος, πρέπει να συνυπολογιστεί.

5. Στο άρθρο 18 αναφέρεται η Αγιά Σοφιά, δηλαδή το νέο γήπεδο της ΑΕΚ ακριβώς με τις χρήσεις που έχει ψηφίσει και το δημοτικό συμβούλιο, χωρίς καμία παρέκκλιση.

6. Τι νόημα έχει να συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο, όταν δυο μέρες αργότερα η κεντρική εξουσία, δηλαδή η Βουλή, θα συζητήσει και πιθανώς θα ψηφίσει το νέο Ρυθμιστικό;

7. Το νέο Ρυθμιστικό έχει δοθεί για διαβούλευση πριν από δυο μήνες. Πόσοι και ποιοι μετείχαν στη διαβούλευση από πλευράς του δήμου μας;

8. Ως προς τις χρήσεις των κατοικιών, ο δήμος μας περιμένει ούτως ή άλλως την ολοκλήρωση της τροποποίησης του προσφυγικού συνοικισμού.

Από αυτά ο Μιχάλης Κουτσάκης εξάγει το συμπέρασμα ότι δεν προκύπτει από πουθενά κάτι περισσότερο από όσα οι δημοτικοί σύμβουλοι εγνώριζαν ήδη, συνεπώς δεν είχε κανένα νόημα η ματαιωθείσα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου».