«Θέλουμε την πρόκριση απέναντι στην Κόστα Ρίκα»

Μετά τον θρίαμβο επί της Ακτής Ελεφαντοστού και την πρόκριση στους 16 του Μουντιάλ, ο Βασίλης Τοροσίδης υπογράμμισε πως ο στόχος επετεύχθη καθώς και πως δεν έχει να δώσει απάντηση σε κανέναν για την αλλαγή στον τρόπο παιχνιδιού της Eθνικής.

Σε δηλώσεις του μετά το 2-1 στη Φορταλέζα, ο διεθνής μπακ, Βασίλης Τοροσίδης, τόνισε: “Δείξαμε ότι μετά το 1-1 είχαμε ψυχικά αποθέματα, δυνάμεις. Θέλαμε την πρόκριση για να δώσουμε χαρά στους Έλληνες, ελπίζουμε να χάρηκαν και θέλουμε να χαρούμε και την Κυριακή”.

Στην συνέχεια μίλησε

-Για την αλλαγή εικόνας της Εθνικής: “Δεν έχω να δώσω καμία απάντηση. Μην ξεχνάμε ότι είμαστε η Ελλάδα. Μια χώρα μικρή. Τα τελευταία δέκα χρόνια έχουμε κάνει άλματα. Όχι μόνο στην Ανδρών, στις Ελπίδες, στους Νέους, συμμετέχουμε σε τελικούς. Έχουμε μεγάλη βελτίωση. Μακάρι να έρθουν νέα παιδιά και να έχουν μεγαλύτερες επιτυχίες από εμάς. Εμείς θα γεράσουμε και θα λέμε ότι κάτι κάναμε με την Εθνική”.

-Για την πορεία της Εθνικής:
“Ο στόχος ήταν η πρόκριση. Ήρθε η πρόκριση. Πρέπει να μείνουμε ταπεινοί. Δεν είναι μεγαθήριο η Κόστα Ρίκα αλλά είναι μια από τις ομάδες που έχει παίξει το καλύτερο ποδόσφαιρο. Εδώ που φτάσαμε θέλουμε την πρόκριση”.

-Για το πέναλτι στο φινάλε: “Ήμουν σίγουρος ότι θα πάει ο Σαμαράς και θα το βάλει”.

-Για την πρόκριση και τη σύγκρουση με την Κόστα Ρίκα: “Σήμερα γράψαμε ιστορία, με την πρώτη πρόκριση. Την Κυριακή θέλουμε άλλη μια ιστορική πρόκριση”.

-Για το κλίμα στα αποδυτήρια: “Μείναμε ενωμένοι. Ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό. Θα μπορούσε να είχε συμβεί σε οποιονδήποτε. Να είχα τσακωθεί εγώ με κάποιον”.