Βρήκαν επιπλέοντα αντικείμενα του Boeing

Στο ίδιο σημείο, Αυστραλοί έπιασαν ξανά σήματα από τα μαύρα κουτιά του Boeing 777 - Σπεύδουν εκεί ισχυρές δυνάμεις

Νέες ελπίδες – για πολλοστή φορά- γεννιούνται για ανεύρεση του μοιραίου αεροσκάφους των Malaysia Airlines που αγνοείται από τις 8 Μαρτίου.

Αεροσκάφη περιπολίας στην ίδια περιοχή που και τα αυστραλιανό πλοίο Ocean Shield «άκουσε» σήματα που ίσως να ανήκουν στα μαύρα κουτιά, εντόπισαν πολλά αντικείμενα να επιπλέουν στη θάλασσα, σύμφωνα με κινεζικά ΜΜΕ.

Τα αντικείμενα αυτά πιστεύεται ότι ίσως σχετίζονται με το Boeing 777 και για το λόγο αυτό στο σημείο σπεύδουν ισχυρές δυνάμεις.

Κινέζοι αξιωματούχοι φαίνεται πως είχαν ενημερωθεί για αυτή την εξέλιξη από Αυστραλούς αξιωματούχους αργά το βράδυ της Τρίτης.

Την Τρίτη Αυστραλοί ερευνητές έλαβαν ξανά δύο νέα σήματα που ήταν σύμφωνα με τους ραδιοσημαντήρες του αγνοούμενου αεροσκάφους και που παρέχουν πληροφορίες αναφορικά με την ακριβή του θέση.

Συγκεκριμένα, ο Αυστραλός επικεφαλής των ερευνών είπε ότι το ένα σήμα εντοπίστηκε το μεσημέρι της Τρίτης και διήρκεσε πέντε λεπτά και 32 δευτερόλεπτα, ενώ ένα δεύτερο εντοπίστηκε το βράδυ της ίδιας ημέρας και είχε διάρκεια επτά λεπτών.

Υπενθυμίζεται πως το αυστραλιανό ερευνητικό πλοίο «Ocean Shield» εντόπισε δύο ηχητικά σήματα και το Σαββατοκύριακο -το ένα με διάρκεια μεγαλύτερη των δύο ωρών και το άλλο περίπου 13 λεπτών.

«Πιστεύω ότι ερευνούμε στη σωστή περιοχή, αλλά πρέπει να αναγνωρίσουμε οπτικά τα συντρίμμια του αεροσκάφους προτού επιβεβαιώσουμε ότι εδώ συνετρίβη η πτήση MH370», δήλωσε ο Χιούστον στους δημοσιογράφους στο Περθ.

Όπως διευκρίνισε, τα νέα ηχητικά σήματα μπορεί να επιτρέψουν στις αρχές να περιορίσουν την έκταση της ζώνης ερευνών σε σημείο ώστε το μίνι μη επανδρωμένο υποβρύχιο Bluefin 21, το οποίο φέρει το Ocean Shield, να αναζητήσει πλέον στον βυθό τα συντρίμμια του αεροσκάφους.

«Τώρα, ελπίζουμε ότι με τον εντοπισμό πολλών σημάτων θα περιοριστούμε σε μία μικρή περιοχή και αισιοδοξούμε ότι σε μερικές ημέρες θα μπορέσουμε να βρούμε κάτι στον βυθό», συμπλήρωσε.

Η ανάλυση των δεδομένων που κατέγραψαν δορυφόροι οδηγεί τους υπεύθυνους των ερευνών στο συμπέρασμα ότι το Boeing 777 με 239 επιβαίνοντες κατέπεσε σε μία απομακρυσμένη περιοχή στον Ινδικό Ωκεανό κοντά στο Περθ. Οι έρευνες τώρα έχουν επικεντρωθεί σε μία ζώνη περίπου 2.261 χιλιομέτρων βορειοδυτικά της συγκεκριμένης πόλης.