Στη λίστα της ΑΕΚ ο Σα Πίντο!

Στην ΑΕΚ αναζητούν προπονητή και ο Πορτογάλος τεχνικός είναι μία (όχι η μόνη) περίπτωση ξένου που απασχολεί.

Η εικόνα της ΑΕΚ στη διάρκεια της φετινής σεζόν αναμφισβήτητα έχει προβληματίσει όλους όσους ασχολούνται με το αγωνιστικό κομμάτι, αλλά φυσικά (και δικαιολογημένα) και τους φίλους της ομάδας μια και στα περισσότερα ματς έως τώρα η απόδοση των Κιτρινόμαυρων δεν είναι εκείνη που αρμόζει και επιβάλλεται…

Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει (και) θέμα προπονητή στην Ένωση. Μπορεί πολλοί (σε ΜΜΕ) να υποστήριζαν πως στην ΑΕΚ δεν έχει τεθεί θέμα αντικατάστασης του Τραϊανού Δέλλα, όμως η αλήθεια είναι πως στα Σπάτα καιρό τώρα έχει ανοίξει κουβέντα για ενδεχόμενη αντικατάσταση προπονητή. Απλά το τελευταίο διάστημα μοιάζει να έχει μετατραπεί σε… ειλημμένη απόφαση.

Οπως και να ‘χει σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει από την Κρήτη μία σοβαρή περίπτωση είναι αυτή του Ρικάρντο Σα Πίντο…

Ο Πορτογάλος τεχνικός με την πορεία του στον πάγκο του ΟΦΗ φαίνεται πως κατάφερε να κερδίσει την εκτίμηση όσων έπρεπε στα Σπάτα. Μάλιστα ο Πορτογάλος τεχνικός παρακολούθησε τον αγώνα της Ενωσης στο Παγκρήτιο (συνοδευόμενος από τον Πέτρο Μαρινάκη) χωρίς πάντως αυτό να σημαίνει κάποια επαφή, ή κάτι τελειωμένο, όμως από την Κρήτη υπήρξαν έντονες φήμες που ήθελαν να έχει ήδη γίνει μία πρώτη κρούση (στο πολύ πρόσφατο παρελθόν) των Κιτρινόμαυρων με τον 41χρονο προπονητή.

Ο Ρικάρντο Σα Πίντο που ξεκίνησε σαν βοηθός στην Λεϊρία και έπειτα ανέλαβε την Σπόρτιγκ Λισσαβόνα ενώ πέρασε πριν τον ΟΦΗ και από τον πάγκο του Ερυθρού Αστέρα… Αναμφισβήτητα αποτελεί μία περίπτωση προπονητή που έχει κερδίσει τον σεβασμό και την αναγνώριση όλων (και αντιπάλων) με το αποτέλεσμα της δουλειάς του.

Δεν είναι και λίγο άλλωστε: όταν ο Σα Πίντο ανέλαβε την ομάδα της Κρήτης (μέσα προς τέλη Οκτωβρίου) έπαιζε τραγικό ποδόσφαιρο με αποτέλεσμα να έχει συγκεντρώσει μόλις 5 βαθμούς και να μην έχει ούτε νίκη έως τότε στο πρωτάθλημα… Υπό τις οδηγίες του 41χρονου τεχνικού ο ΟΦΗ συγκέντρωσε 39(!) βαθμούς, εξασφάλισε δια περιπάτου την παραμονή στην κατηγορία και αναρριχήθηκε στην έκτη θέση της βαθμολογίας κάτι που ακουγόταν σαν ανέκδοτο στην έναρξη της σεζόν.

Απομένει να δούμε τι θα γίνει με την περίπτωση του Σα Πίντο μια και είναι δεδομένο πως δεν αποτελεί και τη μοναδική για την τεχνική ηγεσία των «κιτρινόμαυρων». Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο… ψάξιμο αυτό, στην ΑΕΚ δίνουν μεγαλύτερη βαρύτητα (ως τώρα) στην επιλογή ξένου. Δεν πρέπει να αποκλειστεί κανένα ενδεχόμενο, αλλά όλα δείχνουν πως προτεραιότητα αποτελεί προπονητής που δεν θα είναι από την Ελλάδα…