Καιρός: Συνεχίζεται η ζέστη

Η έντονη ζέστη θα είναι το κυριότερο στοιχείο του καιρού την Πέμπτη. Στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα προβλέπονται νεφώσεις κυρίως από το μεσημέρι και μετά, ενώ στην ανατολική και τη νότια χώρα θα επικρατεί ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα βόρεια νότιοι 3 με 5 μποφόρ και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Οι συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα ανατολικά στους 38 με 40 βαθμούς.

Πιο αναλυτικά:

Στη Θράκη και τη Μακεδονία αναμένονται αραιές νεφώσεις και ζέστη. Το απόγευμα στα ορεινά είναι πιθανό να σημειωθούν μπόρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 35 βαθμούς.

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά προβλέπεται το πρωί αίθριος καιρός και, από το μεσημέρι και μετά νεφώσεις. Τα θερμόμετρα θα δείξουν έως τους 34 βαθμούς.

Στην Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις, πολύ σκόνη και πολύ ζέστη. Η θερμοκρασία στην ανατολική Πελοπόννησο θα φτάσει μέχρι τους 40 βαθμούς. Στα Κύθηρα θα πνέουν δυτικοί άνεμοι 4 με 6 μποφόρ.

Στην Κρήτη αναμένεται αίθριος καιρός, τα θερμόμετρα θα δείξουν έως και 38 βαθμούς.

Στα Δωδεκάνησα θα επικρατεί ηλιοφάνεια και θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι 4 με 6 μποφόρ.

Στις Κυκλάδες, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στις Σποράδες θα έχουμε ζέστη και ασθενείς μέχρι μέτριους νοτιάδες.

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην Εύβοια αναμένεται το πρωί αίθριος καιρός, το απόγευμα αραιή συννεφιά. Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική θα έχουμε το πρωί ηλιοφάνεια και αφρικανική σκόνη, το απόγευμα νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 39 με 40 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις και ασθενείς άνεμοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς.

Πηγή: alphatv.gr