«Σεξουαλική τζιχάντ» οι βιασμοί για τους σουνίτες μαχητές

Πέραν των αμάχων που πέφτουν νεκροί από τις επιθέσεις των σουνιτών μαχητών του Ισλαμικού Στρατού στο Ιράκ και το Λεβάντε, θύματα της αγριότητας είναι και οι γυναίκες στις πόλεις τις οποίες οι τζιχαντιστές καταλαμβάνουν.
Έτσι, δεν τρομοκρατούν μοναχά τους κατοίκους των ιρακινών χωριών με τα όπλα, αλλά και με τη σεξουαλική βία, καθώς δίνουν διαταγή στις οικογένειες να τους παραδώσουν τις κόρες τους για σεξ και γάμο.

Για το σκοπό αυτό, μάλιστα, μοίρασαν φυλλάδια στη Μοσούλη και το Τικρίτ, οι δύο πρώτες πόλεις που έπεσαν στα χέρια τους, ζητώντας γυναίκες -παρθένες ή μη- ώστε να ενταχθούν στη τζιχάντ και να εξαγνιστούν μέσω της ερωτικής επαφής με τους αντάρτες.

Όσες αρνούνται και όσες οικογένειες λένε «όχι», τότε παραβιάζουν το θέλημα του Αλλάχ, επομένως είτε θα ξυλοκοπηθούν, είτε θα θανατωθούν.

Ο Νασέρ Κατάβ από το πανεπιστήμιο της Βαγδάτης, μιλώντας στην Mirror δήλωσε πως παρότι ο βιασμός είναι αντίθετος στις διδαχές του Ισλάμ, οι μαχητές του ΙΚΙΛ τον μεταφράζουν διαφορετικά, υποστηρίζοντας πως ο βιασμός αποτελεί μία διαφορετική τζιχάντ. Μία σεξουαλική τζιχάντ. Επομένως, δεν πρόκειται για έγκλημα, αλλά για αναπόσπαστο κομμάτι του ιερού πολέμου.

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρουν οι International Business Times οι άνδρες του ΙΚΙΛ στην περιοχή Μπαιτζί που βρίσκεται υπό την κατοχή τους, αναζητούν πόρτα – πόρτα ανύπανδρες γυναίκες.

«Πολλοί από τους μουτζαχεντίν είναι ελεύθεροι και ζητούν σύζυγο. Ήρθαν στο σπίτι μου και έψαχναν την ταυτότητα των γυναικών (όπου αναγράφεται η οικογενειακή κατάσταση)», δήλωσε στον Independent κάτοικος της περιοχής.

Παρότι η ίδια η εξτρεμιστική οργάνωση υποστηρίζει ότι έχει ζητήσει από τους άνδρες να μην ενοχλούν τους κατοίκους στις πόλεις που καταλαμβάνουν, τα γεγονότα είναι διαφορετικά.

Πάντως, σύμφωνα με δημοσιεύματα οι φανατικοί μαχητές έχουν δώσει συγκεκριμένες εντολές στις γυναίκες σχετικά με τον τρόπο που ντύνονται, την παρακολούθηση τηλεόρασης και το κάπνισμα.

Στη Μοσούλη, δε, μία γυναίκα έπεσε θύμα μαστιγώματος μαζί με τον σύζυγό της γιατί φορούσε μόνο μαντίλα και όχι νικάμπ, ώστε να καλύπτεται ολόκληρο το σώμα της. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με αναφορές μία γυναίκα βρέθηκε απαγχονισμένη, η οποία φέρεται να αντιστάθηκε στους τζιχαντιστές.

Πηγή: protothema.gr