Ζάμπλουτος Κινέζος ταΐζει γκουρμέ τους άστεγους της Νέας Υόρκης

Ένας βαθύπλουτος Kινέζος επιχειρηματίας που κάποτε προσπάθησε να αγοράσει τους Times της Νέας Υόρκης προσέφερε ένα δωρεάν γεύμα γκουρμέ με φιλέτα τόνου και φιλέ μινιόν σε εκατοντάδες άστεγους νεοϋορκέζους σε ένα γνωστό εστιατόριο στο Σέντραλ Παρκ.

Ο Τσεν Γκουανμπιάο που έκανε την περιουσία του ασχολούμενος με επιχειρήσεις ανακύκλωσης, έστειλε διαφημιστικό υλικό σε εφημερίδες την περασμένη εβδομάδα καλώντας τους «φτωχούς και άπορους αμερικανούς» σε μεσημεριανό γεύμα στο πάρκο.

Αρκετές εκατοντάδες άτομα συγκεντρώθηκαν για το μεσημεριανό γεύμα και ο Τσεν τους διασκέδασε με το τραγούδι «We Are the World», τον ύμνο της φιλανθρωπίας του 1985.

Στην εκδήλωση ο Kινέζος βαθύπλουτος επιχειρηματίας παρουσιάστηκε με ένα πιστοποιητικό το οποίο βεβαιώνει ότι είναι ο «μεγαλύτερος φιλάνθρωπος στον κόσμο».

Ο ίδιος ανακοίνωσε μέσα σε χειροκροτήματα και ζητωκραυγές ότι θα προσφέρει 300 δολάρια σε κάθε ένα από τους φιλοξενούμενούς του.

«Αν έχετε ένα ποτάμι (πλούτου) καλύτερα να ξέρετε πώς να το μοιραστείτε με άλλους ανθρώπους» είπε ο Τσεν. «Είμαστε μια μεγάλη ευτυχισμένη οικογένεια στον κόσμο» συμπλήρωσε.

Πηγή: in.gr