ΑΕΚ και Νέα Γενιά Ζηρίδη μαζί

Η επισημοποίηση μίας πολύ σημαντικής συνεργασίας

Διαβάστε αναλυτικά στην συνέχεια του άρθρου το Δελτίου Τύπου της ΠΑΕ ΑΕΚ γύρω από την επικύρωση μίας συνεργασίας που αλλάζει τα δεδομένα στον χώρο του Ελληνικού ποδοσφαίρου:

Η ΠΑΕ ΑΕΚ και τα Εκπαιδευτήρια Νέα Γενιά Ζηρίδη παρουσίασαν σήμερα στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις των εκπαιδευτηρίων στα Σπάτα τη συνεργασία τους που αφορά τη φοίτηση των ποδοσφαιριστών των Ακαδημιών της ΑΕΚ στον εν λόγω εκπαιδευτικό όμιλο. Την ΑΕΚ εκπροσώπησαν ο Εκτελεστικός Διευθυντής Ντούσαν Μπάγεβιτς και ο Γενικός Διευθυντής των Ακαδημιών Ακης Ζήκος, ενώ εκ μέρους της Νέας Γενιάς Ζηρίδη ήταν παρούσες η πρόεδρος Κατερίνα Ζηρίδη και η αντιπρόεδρος Μάνια Ζηρίδη, καθώς και ο τεχνικός διευθυντής αθλημάτων Γιάννης Δημητρίου.

Ο κ. Ντούσαν Μπάγεβιτς στην ομιλία του τόνισε τα εξής: “Είμαστε εδώ σήμερα για να ανακοινώσουμε μια, κατά τη γνώμη μου, πολύ σημαντική συνεργασία για την ΑΕΚ. Κι αυτό γιατί από την πρώτη στιγμή έχουμε πει ότι για εμάς είναι πρωταρχικός στόχος να φτιάξουμε όχι μόνο καλούς ποδοσφαιριστές, αλλά καλούς μαθητές και σωστούς ανθρώπους. Και το σχολείο παίζει ένα πολύ μεγάλο ρόλο σε αυτό το σκοπό. Το ποδόσφαιρο καλλιεργεί την υπευθυνότητα, τη ψυχραιμία, τη συνεργασία, τον ανταγωνισμό, τη μέθοδο. Και στο ερώτημα αν το ποδόσφαιρο κάνει το παιδί να χάνει από το σχολείο; Η απάντησή μου είναι “όχι”. Το ποδόσφαιρο αλλά και κάθε άθλημα δίνει στα παιδιά. Δεν παίρνει από τα παιδιά. Μαθητές που είναι μέλη μιας ποδοσφαιρικής ομάδας είναι ξεχωριστοί μαθητές. Είναι πρώτα από όλα μαχητές. Αυτός είναι ο στόχος μας και, με τη βοήθεια των Εκπαιδευτηρίων Νέα Γενιά Ζηρίδη, ενός πολύ ιστορικού σχολείου , μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα πετύχουμε. Σήμερα το ποδόσφαιρο ζητάει πολλά. Παλιά, τον ποδοσφαιριστή τον έβρισκες στο δρόμο. Τώρα πια πρέπει να τον βγάζεις μέσα από το σχολείο. Να ευχαριστήσω την κυρία Ζηρίδη και τον κ. Δημητρίου, να ευχηθώ η συνεργασία μας να συνεχιστεί για πολλά χρόνια και να είμαστε υπερήφανοι στο μέλλον και οι δύο πλευρές για τα παιδιά μας”.

Ο κ. Ακης Ζήκος, παίρνοντας το λόγο, τόνισε τα εξής: “Εδώ και ένα χρόνο που έχουμε αρχίσει αυτή την προσπάθεια, έχουμε πει ότι θέλουμε να δημιουργήσουμε υψηλού επιπέδου ποδοσφαιριστές, αλλά το μεγάλο μας στοίχημα παράλληλα είναι να αναδείξουμε παίκτες με προσωπικότητα που θα είναι πρώτοι μέσα στο γήπεδο και κύριοι έξω από αυτό. Αυτή η συνεργασία ανοίγει διάπλατα τον δρόμο προς αυτή την κατεύθυνση. Επιτρέπει στα παιδιά να δουλεύουν και να εκπαιδεύονται σε υψηλό επίπεδο, αφού θα είναι δυνατό να κάνουν και πρωινές προπονήσεις και να φύγει έτσι ένα μεγάλο φορτίο από το απογευματινό πρόγραμμά τους. Η κούραση ενός αθλητή είναι πρόβλημα όταν πρέπει να ανταποκριθεί και στο καθημερινό διάβασμα. Θα είναι όφελος γι’ αυτά τα παιδιά. Ευχαριστούμε τη Νέα Γενιά Ζηρίδη για τη βοήθειά τους και να είναι σίγουροι ότι προσφέρουν υπηρεσία όχι μόνο στην ΑΕΚ αλλά και στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα. Είναι φανερό ότι με αυτή τη συνεργασία αλλάζουμε επίπεδο. Δεν έχει κάνει τέτοια συνεργασία καμία άλλη ομάδα. Το μέλλον μας ανήκει. Οραμά μας είναι να μπούμε στο νέο μας γήπεδο και να πάρουμε πρωταθλήματα με παίκτες που θα έχουν ισχυρή προσωπικότητα, ήθος και χαρακτήρα. Να πάρουμε νίκες όχι με αθλητές-ρομπότ, αλλά μέσα από άλλες αξίες”.

Η κυρία Μάνια Ζηρίδη, Αντιπρόεδρος της Νέας Γενιάς Ζηρίδη ανέφερε: «Στη Νέα Γενιά Ζηρίδη ανιχνεύουμε και καλλιεργούμε το χάρισμα του κάθε παιδιού από μικρή ηλικία. Η συνεργασία μας με τις Ακαδημίες της ΠΑΕ ΑΕΚ συμβάλλει ενεργά σε αυτή την κατεύθυνση. Θέλουμε να αγκαλιάσουμε τη νέα γενιά αθλητών και να δώσουμε την ευκαιρία σε ταλαντούχους νέους να συνδυάσουν επιτυχώς σπουδές και αθλητισμό. Η διαδικασία των υποτροφιών είναι σε εξέλιξη και είναι ανοιχτή σε ταλαντούχους μαθητές-αθλητές κάθε αθλήματος. Με αφετηρία τη συγκεκριμένη συνεργασία, η Νέα Γενιά Ζηρίδη αγκαλιάζει τη νέα γενιά αθλητών και προσφέρει ολικές και μερικές αθλητικές υποτροφίες σε μαθητές από την Αθήνα και την επαρχία, βάσει των επιδόσεών τους σε ακαδημαϊκό και αθλητικό επίπεδο. Ο στόχος του σχολείου είναι να στηρίξει τους μαθητές-αθλητές κάθε αθλήματος στο ιδιαίτερα απαιτητικό πρόγραμμα προπονήσεων τους και να τους βοηθήσει να φτάσουν στο υψηλότερο επίπεδό τους. Για τον λόγο αυτό, παρέχει 100% υποτροφία στα παιδιά που φιλοξενεί η ΑΕΚ και είναι από την επαρχία, καθώς και σε παιδιά τα οποία έχουν άριστες ακαδημαϊκές επιδόσεις και ανήκουν στις μεγαλύτερες ηλικιακά ομάδες της (Γυμνάσιο-Λύκειο). Επίσης, η Νέα Γενιά Ζηρίδη αναλαμβάνει τη μεταφορά των μαθητών από/προς το σχολείο και το προπονητικό κέντρο των Σπάτων για τις προπονήσεις τους και τους διευκολύνει ως προς το ωρολόγιο πρόγραμμα με βάση τα ισχύοντα από το Υπ. Παιδείας. Επιπλέον, θα δώσει μερικές υποτροφίες στα παιδιά που θα θελήσουν να εγγραφούν στο σχολείο και ανήκουν στις Ακαδημίες της ΑΕΚ.

Εκ μέρους των Εκπαιδευτηρίων Νέα Γενιά Ζηρίδη, ο τεχνικός διεθυντής Γιάννης Δημητρίου τόνισε τα εξής: ”Θέλω να ευχαριστήσω τους κ.κ. Μπάγεβιτς και Ζήκο, δύο μεγάλες προσωπικότητες όχι μόνο του ελληνικού αλλά και του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, γι’ αυτή τη συνεργασία. Μας χαροποιεί αυτή η συνύπαρξη, από την οποία πιστεύω ότι θα αλληλοβοηθηθούμε. Η ΑΕΚ λειτουργεί καινοτόμα και ευρωπαϊκά. Άμεση φιλοδοξία μας είναι να αναδείξουμε τους ηγέτες του αύριο. Πάμε να καλύψουμε ένα κενό που υπήρχε μέχρι τώρα, αφού θα καθιερώσουμε ένα πρόγραμμα πρωινών και απογευματινών προπονήσεων, χωρίς τα παιδιά να χάνουν τίποτα από τα μαθήματα και τη μελέτη τους. Θεωρούμε ότι κάθε παιδί έχει δυνατότητες που μπορεί να καλλιεργήσει, αρκεί να του δίνεται αυτή η δυνατότητα. Ανοίγουμε την πόρτα στους αυριανούς αθλητές και πρωταθλητές”.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Νέα Γενιά Ζηρίδη, με 80 χρόνια ιστορία στην εκπαίδευση, και η AEK με 90 χρόνια αθλητικής διαδρομής αθροίζουν συνολικά 170 χρόνια εμπειρίας μέσα σε μια και μόνο συνεργασία, μέσα από την οποία προσφέρεται ενιαία ποιοτική εκπαίδευση στους μαθητές-αθλητές της.

Η Νέα Γενιά Ζηρίδη συνδυάζει την οικογενειακή, ιστορική παράδοση 80 ετών με τη συνεχή καινοτομία, εφαρμόζοντας με συνέπεια την προσωποποιημένη μάθηση (personalized learning) και επιτυγχάνοντας εξαιρετικά ακαδημαϊκά αποτελέσματα. Σε ένα πρότυπο campus με οικολογικές εγκαταστάσεις σε έκταση 80 στρεμμάτων στα Σπάτα, το σχολείο προσφέρει ένα πολυδιάστατο και εξειδικευμένο φάσμα εκπαιδευτικών, κοινωνικών και αθλητικών δραστηριοτήτων, με έμφαση στη μοναδικότητα και τις ιδιαίτερες κλίσεις του κάθε μαθητή. Εξελίσσοντας διαρκώς τα προγράμματα και τις υπηρεσίες της, η Νέα Γενιά Ζηρίδη καλλιεργεί στους μαθητές της ατομικές και κοινωνικές δεξιότητες ζωής και όλα τα αναγκαία εργαλεία για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της νέας εποχής, συντελώντας στην επιτυχία και στην ευτυχία τους.

πηγή: Επίσημη ΠΑΕ ΑΕΚ