Κατσουράνης: “Δεν έχουμε τελειώσει ακόμη”

"Πετύχαμε το στόχο μας, αλλά πάμε για το κάτι παραπάνω", τόνισε ο Κώστας Κατσουράνης.

Τη δική του απάντηση για τα όσα λέγονται και γράφονται, τόσο για τον ίδιο, όσο και για την Εθνική ομάδα, έδωσε ο Κώστας Κατσουράνης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «LiveSport».
Ο διεθνής μέσος υπεραμύνθηκε τον εαυτό του και τους συμπαίκτες του, ενώ υπογράμμισε ότι η Ελλάδα δεν έχει τελειώσει ακόμη.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

-για τον αγώνα με την Κόστα Ρίκα: «Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Είναι καλή ομάδα η Κόστα Ρίκα. Το γεγονός ότι πέρασε πρώτη από τον όμιλό της, λέει πολλά. Στο επίπεδο της αξιολόγησής της, θα έλεγα πως έχει δύναμη στο στοιχείο της ομαδικότητας. Είναι σαφώς περισσότερο “ομάδα” σε σχέση με την Ακτή. Αμύνονται μαζικά και βγάζουν την εικόνα της ομάδας που λειτουργεί ως σύνολο».

-για τις ελπίδες πρόκρισης: «Όλοι ελπίζουν. Και εμείς το πιστεύουμε ότι μπορούμε να προχωρήσουμε και άλλο. Είχαμε έναν στόχο και τον πετύχαμε. Η επιτυχία είναι τεράστια. Τώρα πάμε για το κάτι παραπάνω. Γράψαμε ήδη ιστορία, αλλά ελπίζουμε-και γνωρίζουμε ότι μπορούμε-να γράψουμε άλλο ένα κεφάλαιο».

-για την επιστροφή του: «Περιμένω με λαχτάρα το ματς, αλλά είναι θέμα του προπονητή αν θα παίξω ή όχι. Ποτέ δεν με ενδιαφέρει αν παίζω, είτε στην Εθνική, είτε στον σύλλογό μου. Πρέπει να ετοιμάζομαι, θέλω να έχω αγωνία για το παιχνίδι, αλλά σέβομαι τις επιλογές του προπονητή. Πάνω απ’ όλα η ομάδα. Είτε παίζεις είτε όχι, πρέπει να βοηθάς όσο μπορείς».

-για την προσφορά του ίδιου και του Καραγκούνη στην ομάδα: «Παίζουμε ακόμη με μεγάλη χαρά. Βλέπω ότι τα νεότερα παιδιά καταλαβαίνουν τι γίνεται στην Εθνική και συνεχίζουν στο ίδιο πνεύμα. Αυθόρμητα σου βγαίνει η διάθεση να προσφέρεις από όσα έχεις στο μυαλό και την καρδιά σου, αλλά φυσικά κάθε ποδοσφαιριστής έχει τη δική του προσωπικότητα και καλείται να κρίνει ποιον και τι ακούει και τι κρατάει από όσα έχει στο μυαλό του. Καθημερινά, απλώς μεταφέρω στα παιδιά τις εμπειρίες μου με την Εθνική και προσπαθώ να τους βοηθήσω να αντιληφθούν καλύτερα και συντομότερα πράγματα και καταστάσεις. Το ευχάριστο είναι ότι το πνεύμα δεν αλλάζει. Αυτό είναι σπουδαίο και είναι πάνω από όλα. Είμαι πολύ υπερήφανος για τους συμπαίκτες μου. Έχουμε πετύχει μαζί σπουδαία πράγματα και έτσι πρέπει να συνεχίσουμε και στα επόμενα χρόνια, είτε είμαι εγώ εδώ, είτε όχι».

-για όσα γράφονται για εκείνον: «Ακούω και διαβάζω πολλά αυτές τις μέρες. Και για συγκρίσεις με το 2004 και για το πέναλτι κόντρα στην Ακτή και για άλλα. Μέχρι εδώ. Φτάνει πια. Πρέπει να απονείμουμε τα εύσημα σε όλα τα παιδιά αυτής της ομάδας για ό,τι πέτυχαν. Όλα τα άλλα είναι για συζητήσεις. Κάθε ομάδα έχει τη δικής της ταυτότητα, τους δικούς της στόχους. Πρέπει να σταθούμε τώρα στο γεγονός της ιστορικής πρόκρισης και να απολαύσουμε τη χαρά και την ικανοποίηση, βάζοντας στο μυαλό μας όλα όσα αφορούν το επόμενο μεγάλο ραντεβού. Το ένα παιχνίδι διαδέχεται το άλλο και επιμένω ότι δεν έχουμε τελειώσει ακόμη».