Χαριστέας: «Δεν δέχομαι να έχουν γνώμη κάποιοι άσχετοι»

Ο Άγγελος Χαριστέας ξέσπασε κατά των επικριτών της Εθνικής Ελλάδας.

Σε συνέντευξη του στον «Ελεύθερο Τύπο», ο Άγγελος Χαριστέας, χαρακτήρισε τους επικριτές της Εθνικής, ως άτομα που δεν έχουν γνώση και εκφράζουν απόψεις που υποβαθμίζουν ομάδες και πρόσωπα.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Ούτε με το ανάθεμα ούτε με τις θριαμβολογίες προσφέρουμε τίποτε όλοι εμείς που είμαστε έξω από το χώρο. Και επειδή συνηθίζουμε να λέμε ότι στο ποδόσφαιρο μετράει το αποτέλεσμα, ας περιμένουμε να δούμε ποιο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα της προσπάθειας της ομάδας μας και τότε το συζητάμε. Εγώ εύχομαι, πάντως, να τα ξαναπούμε μετά το τέλος.

Διαβάζω μερικά tweets. Ο πιο κομπλεξικός λαός στον κόσμο είμαστε, με διάφορα παιδάκια που δεν έχουν κάνει τίποτα στη ζωή τους να κρίνουν. Πρώτα πρώτα, το μετάνιωσα γιατί κατάλαβα ότι… έριξα λάδι στη φωτιά. Κι ακόμη, όπως έγραψα, με τις λίγες λέξεις που χρησιμοποίησα, πολλοί δεν κατάλαβαν τι ήθελα να πω. Η κριτική είναι πάντα μέσα στο παιχνίδι και ο επαγγελματίας αθλητής τη δέχεται. Εκείνο που εγώ δεν δέχομαι είναι να έχουν γνώμη κάποιοι άσχετοι, που συνηθίζουν να ισοπεδώνουν τους πάντες και τα πάντα. Οι απαντήσεις δίνονται μέσα στο γήπεδο. Μπράβο στα παιδιά που δικαίωσαν αυτούς που τους πιστεύουν. Ας είμαστε περήφανοι γι’ αυτή την ομάδα και όπου μας πάει.

Παράλληλα, έδωσε το σύνθημα στους Έλληνες να υποστηρίξουν την Εθνική:

«Πρέπει να μιλάς μέσα στο γήπεδο και τα παιδιά το έκαναν με τον καλύτερο τρόπο. Ας στείλουμε όλοι μας στη Βραζιλία θετική αύρα για να μας πάνε όσο μπορούν ψηλότερα. Από εδώ και πέρα όσο μπορούν ψηλότερα. Από εδώ και πέρα μόνο να πανηγυρίζουμε πρέπει. Ήταν πανάξια η πρόκριση της Εθνικής από τους ομίλους, γιατί ήρθε κόντρα στην ατυχία με τους τραυματισμούς και τα τέσσερα δοκάρια. Η ομάδα κατάφερε να τα βγάλει πέρα με τρείς διαφορετικές σχολές».

Θυμάται και μια στιγμή με την φανέλα της «γαλανόλευκης»:

«Το 2010 αντιμετωπίσαμε την Παραγουάη και ήταν ένα σοκ για εμάς, αφού έπαιζε γρήγορο ποδόσφαιρο και είχε εξαιρετική ποιότητα ως σύνολο. Στο Μουντιάλ της Βραζιλίας έδειξαν όλοι πιο έτοιμοι και τα στοιχεία που μέτρησαν περισσότερο ήταν το πάθος, η εμπειρία και η αφοσίωση στην τακτική ιδιαίτερα στο παιχνίδι με τους Ιβοριανούς».

Η μετα- Ρεχάγκελ εποχή δεν θα ήταν πιο εύκολη χωρίς τον Καραγκούνη και τον Κατσουράνη όπως πιστεύει ο έμπειρος επιθετικός:

«Ο Καραγκούνης και ο Κατσουράνης βοήθησαν τον Σάντος να καταλάβει ότι δεν μπορεί να αλλάξει την ιδιοσυγκρασία της Εθνικής. Αποδέχθηκε, λοιπόν, τη φιλοσοφία της ομάδας και πρόσθεσε κάποια δικά του στοιχεία. Έτσι, καταφέραμε να φτάσουμε μέχρι εδώ στο Μουντιάλ».