Καραγκούνης: «Να ξαναδώσουμε χαρά σε όλους τους Έλληνες»

Λίγες ώρες πριν τον αγώνα της Εθνικήε με την Κόστα Ρίκα, ο Γιώργος Καραγκούνης έδωσε το σύνθημα για τη νίκη.

Ο Γιώργος Καραγκούνης, μίλησε στο «Βήμα της Κυριακής» και τόνισε πως η Κόστα Ρίκα αποτελεί έναν δύσκολο αντίπαλο, όμως επιβεβαίωσε πως οι διεθνείς θα τα δώσουν όλα.

Αναλυτικά:

«Το γεγονός ότι δεν έχασε ματς στον δυσκολότερο όμιλο της διοργάνωσης και παράλληλα κατόρθωσε να συγκεντρώσει εφτά βαθμούς νικώντας την Ιταλία και την Ουρουγουάη και παίρνοντας ισοπαλία από την Αγγλία, τα λέει όλα για την αξία αυτής της ομάδας. Σίγουρα διαθέτει καλύτερο σύνολο από την Ακτή Ελεφαντοστού ως ομάδα αλλά όχι ως πρόσωπα. Αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε όλοι και να την αντιμετωπίσουμε πατώντας πάλι γερά στη γη. Πρέπει να είμαστε ψυχικά πανέτοιμοι ώστε στα 90 ή και στα 120 λεπτά, αν χρειαστεί, να τα δώσουμε όλα. Το θέλουμε πολύ και θέλουμε να ξαναδώσουμε χαρά σε όλους τους Έλληνες».

Ο 37χρονος μέσος αναφέρθηκε και στο παιχνίδι με την Ακτή Ελεφαντοστού:

«Ο Θεός ήταν μαζί μας και ήθελε να συνεχίσουμε στη διοργάνωση. Σίγουρα αξίζαμε την πρόκριση και έπρεπε να την είχαμε πάρει από πιο νωρίς, αφού ήμασταν καλύτεροι. Έτσι όπως ήρθε η νίκη κυριολεκτικά στο τελευταίο λεπτό, έκανε ακόμη πιο γλυκιά αυτή την πρόκριση. Αν είναι να παίρνουμε τέτοιες προκρίσεις, ας έρχονται στο φινάλε και με τέτοιο σασπένς. Το παιχνίδι όμως που μας κράτησε ζωντανούς ήταν αυτό με την Ιαπωνία. Εκεί κερδίσαμε αυτοπεποίθηση κι εκεί παρέμεινε ζωντανή η πρόκριση. Έχουμε μεγάλη πίστη στις δυνατότητές μας και στην ομάδα μας. Μάλλον είμαστε μια ομάδα που της αρέσουν τα δύσκολα και αναζητεί την υπέρβαση. Δεν έχουμε κάθε μέρα την ευκαιρία για να φτάσουμε στις οχτώ καλύτερες ομάδες του κόσμου. Γι’ αυτό πρέπει να δώσουμε τα πάντα για να τα καταφέρουμε».

Τέλος, επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά την ευτυχία που αισθάνεται αγωνιζόμενος με την Εθνική:

«Πραγματικά νιώθω ευλογημένος, το έχω πει πολλές φορές και θα συνεχίσω να το λέω. Είμαι παρών σε όλες τις μεγάλες στιγμές της Εθνικής ομάδας την τελευταία δεκαετία και έχω ζήσει μοναδικές στιγμές και σαν το κερασάκι στην τούρτα ήρθε αυτή η πρόκριση σε επόμενη φάση του Μουντιάλ».