ΕΜΠ: Στον αέρα το εξάμηνο

Αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να χαθεί το εξάμηνο βρίσκονται για ακόμη μία φορά χιλιάδες φοιτητές στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο μετά τη χθεσινή απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων να συνεχίσουν επ΄ αόριστον τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Πλέον τα χρονικά περιθώρια για το εξάμηνο έχουν στενέψει επικίνδυνα και, αν δεν ανοίξει άμεσα το ίδρυμα, τότε, όπως αναφέρουν οι πρυτανικές αρχές του ιδρύματος, δεν θα καταστεί δυνατό να ολοκληρωθούν τα μαθήματα.

Συνάντηση

Σήμερα ο πρύτανης του ιδρύματος Σίμος Σιμόπουλος έχει καλέσει τους κοσμήτορες του ΕΜΠ για να συζητήσουν όλα τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει και να αναζητήσουν τρόπους προκειμένου να σωθεί το εξάμηνο. Ωστόσο, τα περιθώρια, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των πρυτανικών αρχών, είναι συγκεκριμένα: «Μέχρι σήμερα έχουν συμπληρωθεί εννέα (9) εβδομάδες μαθημάτων και υπολείπονται ακόμη τέσσερις (4) εβδομάδες για τη συμπλήρωση των 13 που προβλέπονται από τον νόμο για να ολοκληρωθεί το εαρινό εξάμηνο» αναφέρεται σε ανακοίνωση της διοίκησης του ιδρύματος.

«Η συμπλήρωση των υπολειπόμενων εβδομάδων πρακτικά και αριθμητικά δεν είναι δυνατή αν δεν επαναλειτουργήσει το ΕΜΠ και οι Σχολές άμεσα, ώστε να ολοκληρωθεί η διδασκαλία των μαθημάτων του εαρινού εξαμήνου μέχρι την 1η Αυγούστου 2014, με δεδομένο ότι το εαρινό εξάμηνο δεν μπορεί να επεκταθεί στο επόμενο ακαδημαϊκό έτος» αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Πηγή: ethnos.gr