Οι σπασμένες καρέκλες της προεδρίας και του… Μαρινάκη

Ακολουθεί ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο-ρεπορτάζ της ιστοσελίδας tovima.gr

Ακόμη τον ψάχνουν και μάλλον δεν πρόκειται να τον βρουν. Διετάχθη μάλιστα και ανεπίσημη… ΕΔΕ για να ανακαλύψουν ποιος ήταν αυτός ο κύριος ο οποίος προμήθευσε… ετοιμόρροπες καρέκλες στο Ζάππειο στη διάρκεια της λαμπρής τελετής (με ηχηρά ονόματα του πολιτικού, επιχειρηματικού, τραπεζικού, εκκλησιαστικού και διπλωματικού κόσμου) για τη λήξη της ελληνικής προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Γιατί ο… αθεόφοβος (ο οποίος πληρώθηκε αδρά για τις καρέκλες) εξέθεσε μια ολόκληρη χώρα και μια επιτυχημένη προεδρία. Ολα άρχισαν όταν ξαφνικά στην αίθουσα ακούστηκε ένας υπόκωφος γδούπος. Τι είχε συμβεί; Η καρέκλα που έδωσαν στον εφοπλιστή και πρόεδρο του Ολυμπιακού Ευ. Μαρινάκη έσπασε και ο κ. Μαρινάκης σωριάστηκε φαρδύς πλατύς στο πάτωμα. Δημιουργήθηκε κομφούζιο και πολλοί ήταν αυτοί που έλεγαν χαριτολογώντας ότι ευθύνη έχει και ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Δ. Κούρκουλας (οργανωτής της εκδήλωσης), ο οποίος συν τοις άλλοις είναι και φανατικός ΑΕΚτζής. Ελα όμως που ο κ. Κούρκουλας είχε στρέψει αλλού την προσοχή του επιχειρώντας να ανακαλύψει αν υπάρχουν κι άλλες ετοιμόρροπες καρέκλες ώστε να προλάβει το κακό.

Και όμως ο υφυπουργός δεν πρόλαβε. Ακούστηκε ένας δεύτερος γδούπος και σωριάστηκε στο πάτωμα (με μια έκφραση απόγνωσης, απορίας και τρόμου στα μάτια) ο ισπανός πρεσβευτής στην Αθήνα κ. Αλφόνσο Λουτσίνι Ματέο. Ο κ. Κούρκουλας άφησε τον κ. Μαρινάκη (ο οποίος στο μεταξύ σηκώθηκε χαμογελώντας και ξεσκονίζοντας το σακάκι του) και έτρεξε στον ισπανό πρεσβευτή για να του ζητήσει «συγγνώμη από όλη τη χώρα». Ο Ισπανός είναι ευγενικός άνθρωπος, αγαπά υπερβολικά τη χώρα μας και το δείχνει συνεχώς, λέγοντας συχνά ότι το καλύτερο φαγητό που έφαγε στη ζωή του είναι τα… σουβλάκια. Πραγματικός φιλέλληνας, δεν θέλησε καν να σχολιάσει την πτώση του. Το μόνο που είπε με πολλή δόση χιούμορ, ευρισκόμενος ακόμη στο έδαφος, ήταν… «συγχαρητήρια στην ελληνική προεδρία». Ο κ. Κούρκουλας ενημέρωσε για τις πτώσεις από τις ετοιμόρροπες καρέκλες τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλο. Εδωσε εντολή να αρχίσουν ανακρίσεις για το ποιος μπορεί να είναι ο σαμποτέρ σε μια τόσο σημαντική στιγμή.

Και ενώ όλοι νόμιζαν ότι το κακό τελείωσε με τις δύο πτώσεις, ακούστηκε και ένας τρίτος γδούπος. Ηταν η σειρά του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Ν. Ταγαρά να σπάσει η καρέκλα του και να σωριαστεί και αυτός στο πάτωμα. Οχι, τέταρτος VIP δεν έπεσε από ετοιμόρροπη καρέκλα. Απλώς, σαν να εδόθη ένα ιδιότυπο σύνθημα, και αιφνιδίως οι πάντες μετακινήθηκαν λίγα εκατοστά προς τα εμπρός στις καρέκλες τους (για ασφάλεια), με τον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ κ. Κ. Μητσοτάκη να στηρίζεται καλού-κακού και στο μπαστούνι του, την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη να μην τον αφήνει από τα μάτια της (και να φωνάζει «ποιος έφερε αυτές τις φτηνές καρέκλες στο Ζάππειο;») και τον κ. Βενιζέλο να μην αφήνει στο κοκτέιλ που ακολούθησε κι αυτός από τα μάτια του τους πρεσβευτές, τους οποίους είχε την ευκαιρία να ενημερώσει και για τα επιτεύγματα της ελληνικής προεδρίας αλλά και για τα εθνικά μας θέματα.

5.000 μετανάστες τον… μήνα

Σήκωσε ψηλά τα χέρια (μάλλον από απόγνωση) ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Μιλτ. Βαρβιτσιώτης όταν του παρουσίασαν οι λιμενικοί στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η κατάσταση με τις παράνομες εισόδους μεταναστών τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη. Τα στοιχεία σημειώνουν ότι τους τελευταίους μήνες εισέρχονται παρανόμως στη χώρα μας 5.000 μετανάστες τον μήνα. Αριθμός που αποτελεί ρεκόρ. Ισως όμως περισσότερο ανησύχησαν τις ελληνικές Αρχές τα στοιχεία του Λιμενικού Σώματος σύμφωνα με τα οποία στις τουρκικές ακτές βρίσκονται 800.000 μετανάστες έτοιμοι, μόλις βρουν την ευκαιρία, να διαβούν τα σύνορα. Ο κ. Βαρβιτσιώτης συγκάλεσε σύσκεψη και ζητεί οικονομική βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ενωση ώστε να αναχαιτισθεί το αυξημένο κύμα μεταναστών.

Οι μαθητές ερωτούν υπουργούς

Στη Βουλή των Εφήβων που αρχίζει στο Κοινοβούλιο το Σαββατοκύριακο προβλέπεται και κοινοβουλευτικός έλεγχος από τους μαθητές. Θα υποβάλουν ερωτήσεις, δηλαδή, σε υπουργούς που είναι υποχρεωμένοι να απαντήσουν. Τώρα, θα πείτε, οι υπουργοί δεν εμφανίζονται για να απαντήσουν σε ερωτήσεις βουλευτών, θα εμφανιστούν στους μαθητές; Οχι όλοι, μόνον ένας, και αυτός που δέχθηκε δεν είναι άλλος από τον υπουργό Παιδείας κ. Α. Λοβέρδο. Αφήστε που θα υπάρχει και τηλεοπτική κάλυψη.

Ο Κικίλιας και οι μαϊμού τσάντες

Στην οδό Ερμού βρέθηκε την Τρίτη το απόγευμα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Β. Κικίλιας, όπου πήρε μέρος στον έλεγχο που κάνει η Αστυνομία για το παραεμπόριο. Ξέρετε εσείς, τις τσάντες μαϊμού, τα γυαλιά ηλίου, τα μπλουζάκια, τα αθλητικά παπούτσια, τα καλλυντικά κτλ. Μαζί του ήταν ο αρχηγός της Αστυνομίας κ. Δ. Τσακνάκης και ο διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής κ. Δ. Γεωργατζής

πηγή: tovima.gr